Wednesday, May 1, 2024
HomeСкоростиРазсекретиха новия спортен автомобил Nissan

Разсекретиха новия спортен автомобил Nissan

Дизайнът е изпълнен в ретро стил и почти напълно повтаря концепта Z Proto

Външният вид на новия спортен автомобил на Nissan, наречен Z, е разсекретен преди официалната премиера. Дизайнът на автомобила е изпълнен в ретро стил и почти напълно повтаря концепта Z Proto, представен през септември миналата година.

Спортният автомобил има спортна изпускателна система, спойлер, повдигнат капак и радиаторна решетка в стила на ранните модели Z. Фаровете на автомобила напомнят на спортния автомобил 240Z от 70-те, а спортният модел наследил своите светлини от 300ZX от 90-те. Вътре новите артикули са инсталирали цифрово табло и волан с три спици.

Според запознати Nissan Z ще получи 3-литров V6 бензинов двигател с два турбокомпресора. Същият агрегат е монтиран на Infiniti Q60 Red Sport 400, където мощността му е 406 к.с. Моторът ще работи заедно със седемстепенна автоматична скоростна кутия, а на клиентите ще се предлага и шестстепенна ръчна. Все още няма официално потвърждение на тази информация.

Премиерата на автомобила трябва да се състои в края на тази година. Цените за новия модел ще бъдат обявени по-късно. Един от конкурентите на автомобила ще бъде Toyota Supra./ ams.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular