Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупницаРеспект! ПСС-Дупница помогна на хора с двигателни проблеми да се изкачат до...

Респект! ПСС-Дупница помогна на хора с двигателни проблеми да се изкачат до хижа „Иван Вазов“

Планинските спасители от ПСС-отряд Дупница се включиха в поредната благородна инициатива на фондация “Ела и ти”, посветена на хора с двигателни проблеми.

80 човека, сред които 7 с трудна и пълна неподвижност се качиха за първи път във високата планина на Винтчето, Рила. От там бе направен преход до хижа “Иван Вазов “.

Невероятна емоция, смях, закачки, сладка умора, множество прекосени камъни, тесни пътеки.

Екипът от 72- ма сърцати доброволци, здраво хванали металната конструкция на специализираните колики, с дърпане, бутане, повдигане, придвижваха своите другари в планината.

Въпреки небавното темпо и родителите на нашите участници успяха да се справят. И те заслужават големи аплодисменти, защото предизвикателството им не беше малко, разказват от фондация „Ела и ти“.

„Благодарим и на хижа “Иван Вазов” за красивото изпълнение на гайда в прегръдката на планината.Благодарим от цялото си сърце, на всички вас невероятни приятели -доброволци, които се себераздаване изцяло, забравяйки за себе си с едничкото желание да видим неволно изписаната усмивка на лицата на другите“, допълват още от фондацията.

Припомняме, че това не е първият поход за хора с увреждания, осъществен със силното рамо и подкрепа на планинските спасители от Дупница. В началото на юни хора с двигателни проблеми, включително и дете от Кюстендил, успяха да се да се докоснат до красотата на Рилските езера.

През месец септември няколко души с увреждания успаха да се докоснат до красотата на Рила, участвайки в преход от Кирилова поляна до Рибни езера.

 

Снимки – Фондация „Ела и ти“

RELATED ARTICLES

Most Popular