Tuesday, May 7, 2024
HomeСпорт"Рилски спортист" с пета поредна загуба след крушение 2:5 в Етрополе, запазва...

“Рилски спортист” с пета поредна загуба след крушение 2:5 в Етрополе, запазва 10-ото си място в класирането

 

 

Пето поредно поражение в Югозападната Трета лига записаха футболистите на “Рилски спортист”. Възпитаниците на Петър Аджов паднаха тежко с 2:5 при визитата си на “Чавдар”, но все пак запазиха 10-ата си позиция във временното подреждане. Мачът се игра на изградения нов стадион в Етрополе, разполагащ с два покрити с козирки сектора и модерно осветление.

Двубоят започна по вкуса на гостите, които откриха чрез голмайстора си Петко Петков. Още до края на първата част обаче етрополци обърнаха резултата в своя полза. Симеон Вешев изравни за 1:1 в 25-ата мин с точно изпълнен пряк свободен удар и неумела намеса на вратаря на “Рилецо” Марио Райчев. Отново Вешев бе точен за 2:1 с диагонален удар в 34-ата мин, а в края на полувремето Михаил Михайлов покачи на 3:1 с отмерен шут от 20 метра.

Йоакин Ръсовски веднага след почивката бе изведен сам срещу стража на “Чавдар” и отблизо вкара за 2:3 и върна надеждите на съотборниците си. Те обаче бяха окончателно попарени след нови два гола в пазената от Райчев врата в 51-ата и 55-ата мин, дело на Михайлов и Николай Иванов.

До края срещата се доиграваше, а пропуски за “оранжевите” направиха Петков и Дани Димитров.

В края на мача треньорът на “оранжевите” Петър Аджов пусна в игра юношите Кристиян Ярловски и Христо Виденов, които записаха дебют за “Рилски спортист”.

В последния кръг от дивизията “Рилски спортист” посреща “Ботев” (Ихтиман). Сблъсъкът е в събота (3 юни), от 18.00 ч. на ст. “Искър”.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular