Wednesday, May 8, 2024
HomeСпорт„Германея“ победи „Сливнишки герой“ с 2:1 и увеличи шансовете си за оцеляване

„Германея“ победи „Сливнишки герой“ с 2:1 и увеличи шансовете си за оцеляване

Петър Малинов със слаба оценка за възпитаниците си: Побеждаваме силните, а губим от слабите

Изключително важна победа постигна отборът на „Германея“ на своя терен срещу един от водещите отбори в ЮВГ „Сливнишки герой“ (Сливница).

Срещата започна с натиск на отбора на домакините. Във 2-рата минута Георги Славков изскочи зад защитата на гостите, но за жалост се засуети и преди да стреля топката му бе избита от краката. Обръчът пред вратата на „Героя“ се затягаше. В 20-ата минута Златко Богоев насочи топката към Крум Николов, който от въздуха я овладя, след това тръгна в наказателното поле на гостите и с добре премерен шут изпрати топката в обратния ъгъл за 1:0. Веднага след това футболистите на домакините заиграха по-затворено, като разчитаха напред на бързи контраатаки. Вторият гол бе отбелязан след като Георги Славков напредна фронтално срещу вратата на гостите, насочи топката към Радостин Димкин и той от 3-4 метра не сгреши за 2:0.

Второто полувреме очаквано отборът на „Германея“ заигра по-затворено, защото натискът на гостите бе голям. В 63-ата минута Красимир Георгиев  от фаул изпрати топката в мрежата за 2:1. До края на срещата атаките на футболистите пред двете врати бяха с изключително неточен мерник и това бе причина резултатът да не бъде променен.

С тази победа отборът на „Германея“ направи голямата крачка към оставането в групата. Последната крачка , която ще бъде и решаваща, ще бъде в събота в Ботевград срещу местния „Балкан“.

От треньорския щаб на „Германея“ изразиха задоволство от старанието на футболистите, на които бе гласувано доверие в този мач. Победата е изключително ценна, защото бе постигната срещу един от най-силните отбори в групата.

Старши треньорът на „Сливнишки герой“ Петър Малинов даде слаба оценка на неговите възпитаници. „Нямаше я нужната мотивация, така, както бе през есенния дял от първенството. Побеждаваме силните, а губим от слабите. Главният съдия Николай Йорданов отмени гол, отбелязан от Александър Александров при резултат 2:1 за домакините. Иначе като цяло именитият наш футболен арбитър ръководи срещата на ниво. В този мач заради наказани, контузени и отсъстващи по лични причини футболисти едвам успях да събера група от двама вратари и 11 полеви играчи”.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular