Thursday, May 2, 2024
HomeРегионРилаРилчани събират средства за възстановяването дома на семейството на шофьора Йордан, пострадало...

Рилчани събират средства за възстановяването дома на семейството на шофьора Йордан, пострадало при взрив на камина

226-01-06-g-kabzimalski-copy
Георги Кабзималски

Общината и група граждани в Рила подеха дарителска кампания за събиране на средства в подкрепа на семейството, което преди дни преживя битов инцидент, при който тежко пострада едно от двете деца, а домът на потърпевшите беше частично разрушен.
Жителите на планинското селище, съпричастни към проблема на семейството на шофьора Йордан, даряват средства, като за целта са поставени кутии във всички търговски обекти и обществени места на територията на общината. Средствата ще бъдат предоставени на пострадалото семейство след 18 януари (сряда).
От екипа на кмета Георги Кабзималски апелират към гражданството и бизнеса за подкрепа. „Нека да бъдем съпричастни и да помогнем според възможностите си за възстановяване на разрушенията, за да могат нашите съграждани да върнат нормалния си ритъм на живот и да преодолеят страха от преживяното!”, призовават от общинската управа. Както писахме, на 10-и т.м. 10-годишно момченце от Рила пострада при взрив на камина. Малкият имаше тежка фрактура и открита рана на ръката и бе опериран в болницата в Благоевград. „Детето има подобрение и се надяваме да се възстанови напълно. Семейството живее при роднини”, отбеляза пиарът на общината Мариана Костова. Жилището на семейството е в изключително тежко състояние – избити са вратите и прозорците, унищожена е покъщнината и хората ще трябва да тръгнат от нула, коментират в Рила.

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular