Thursday, May 9, 2024
HomeРегионСапарева баняСапарево към ГЕРБ - СДС: Ако сами не се извадим от блатото,...

Сапарево към ГЕРБ – СДС: Ако сами не се извадим от блатото, в което ни вкара “Подмяната”, няма кой да ни спаси

Местният кандидат от община Сапарева баня Любомир Георгиев: “Всеки глас за ГЕРБ е глас за стабилността на България!”

По време на предизборните си срещи кандидатите от ГЕРБ – СДС и водачът Христо Терзийски посетиха и сапаревобанското село Сапарево. Пред кандидатите местните хора бяха категорични, че, ако сами не се извадим от блатото, в което ни вкараха последните управляващи, няма кой да дойде да ни спаси.

Любомир Георгиев, който е от община Сапарева баня и има зад гърба си мениджърски опит в сферата на туризма, обърна внимание, че кризата влияе във всички сфери на живота и бизнеса. “Дори на инвеститорския интерес по места, което удря цялото развитие. За да идват нови инвеститори, за да има развитие, нови работни места, Общината трябва да изгражда и обновява своята инфраструктура. На бизнеса му трябва добра инфраструктура, предвидимост от страна на управляващите – на законопроектите, които приемат; на данъците, които се гласуват. На инвеститорите им е нужна стабилност”, обясни местният кандидат от коалицията, който е под номер седем. Георгиев бе категоричен, че всеки глас за ГЕРБ – СДС е глас за стабилност в държавата.

Водачът Христо Терзийски акцентира, че стабилност и перспектива в държавата няма как да има без редовно правителство.

“Ще положим всички усилия да сформираме такова, ако ни гласувате да сме първа политическа сила. Имаме подготвени кадри за всяка една област на управление в страната. При нас хората са с доказана експертиза и дългогодишен опит – не експериментатори, на каквито се нагледахме напоследък”, каза Терзийски. Той припомни, че поетият ангажимент от ГЕРБ – СДС да се върне хартиената бюлетина е факт и вече всеки избирател има възможност да реши как да гласува – дали с хартия, или електронно.

Михаела Крумова припомни събитията от 90-те години: “Бях на 15 г., когато дойде демокрацията. Помня как баща ми ставаше в 4:00 ч., за да ходи да се реди с купоните за мляко и хляб, за да има какво да сложим на масата. Разказвам тези неща на моите деца, защото те са друго поколение и не могат да си представят това. Трябва да накараме младите да гласуват, за да не стават свидетели на такива времена. Колкото повече гласове имаме, толкова повече мандати бихме получили по разпределение. А така и шансът за правителство е по-голям.”

Радослава Чеканска обърна внимание, че от предишната среща през септември досега не се е случило нищо хубаво, за което да се говори. “Не само това, а се случват неща, с които затъваме още повече. Държавата се руши – висока инфлация, пробит бюджет. Всички сме наясно, че на България й трябва стабилно правителство, със стабилен парламент. Надявам се заедно да спрем този експеримент и вярвам, че повечето хора ще изберат да живеят в стабилна България – на 2 април с номер 2 в бюлетината.”

Елка Лукарска призова: “Нека покажем на нашите познати и приятели, че сме на правилната страна. ГЕРБ успя да се консолидира, да запази своите позиции, въпреки “чегъртанията” и незаконните арести. Запазихме и подкрепата, която имахме. Сега е важно да я разширим, за да спрем катастрофата, към която върви държавата ни.”

Десислава Александрова обърна внимание, че проблемите не свършват само с липсата па бюджет и инфлацията. “Ние, Бобов дол, като въгледобивен район много разчитахме на Плана за възстановяване, а парите още не са стигнали до нас. Не се знае и кога ще стигнат”, обясни тя. Александрова призова да не се гласува, защото някой е много широко усмихнат, или има хубави песни. “Президентът, който подкрепи Промяната, даже той се отказа от тях. Какво повече да говорим. Апелът ми е да гласуваме на 2 април с номер 2!”, призова Деси Александрова.

Иван Каназирски припомни: “Знаете какво беше преди само 2 години, знаете какво е положението сега. На мен лично ми е изключително болно да гледам как държавата се превръща в транзитна територия, през която минават стотици мигранти. Това “изчегъртване” в МВР доведе до там, че системата се обезкърви сериозно. Директор на Областна дирекция на МВР стана сезонна работи. Дали новият директор има качества, дали е минал всички нива в системата – няма никакво значение, важното явно е да се сложи удобен човек.”

Каназирски обърна внимание, че проблем е и битовата престъпност, която е скочила в пъти. “Всеки ден излизат случаи по медиите на пребити възрастни хора, на хулигантски прояви, на стотици заловени дрогирани шофьори. Това през 20-годишния си опит в системата не съм го виждал. Кризата в сигурността води до това, че всички ние се чувстваме все едно не сме жители на тази държава. Двегодишните експерименти доведоха до това”, обърна внимание Иван Каназирски.

“Пожелал съм да постигнем и на национално ниво такъв резултат, какъвто имаме в Сапарева баня на всички избори”, завърши срещата в Сапарево кметът Калин Гелев.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

RELATED ARTICLES

Most Popular