Wednesday, May 8, 2024
HomeАктуално от днесСвидетели на пожара в Долно село: Помита къща за 15 минути!

Свидетели на пожара в Долно село: Помита къща за 15 минути!

“Такъв огнен ад не бях виждал! Помита къща за 15 минути”, написа в социалните мрежи Мирослав Василев, очевидец на пожара в Долно село. Според него талазите горещ въздух достигат 500 м и пожарникарите са безсилни. По думите на хора от селото огнищата са на 4 места. Те очакват да бъде обявено бедствено положение. Силна миризма на дим се усеща на 30 км от мястото на бедствието, заявиха жители на общината.

Припомняме, че огромен пожар бушува в кюстендилското село. Около 1,00 ч тази нощ равносметката е около 16 изпепелени къщи и сградата на училището, както и 400 декара гори. Огънят е стигнал до сградата на кметството.
Опожарени са 4 махали, евакуират се хора, по първоначални данни има пострадали. Екипи на пожарната на място се опитват да овладеят огъня и в този момент.

Причината за пожара се предполага, че е преплитане на електрически жици.

Огънят се разпространява на три фронта и само един от тях е локализиран. Екипите се опитват да предпазят пожара да се разрастне към с. Преколница.

Освен екипи на РСПБЗН-Кюстендил, в гасенето на огъня са се включили и ловни дружинки и горски служители. Доброволци помагат на екипите, а утре още горски ще пристигнат от София и Благоевград.

Има опасност пожар от Сърбия да навлезе и в община Трекляно, където утре ще бъдат изпратени екипи на пожарната.

RELATED ARTICLES

Most Popular