Sunday, May 5, 2024
HomeРегионПерникСлед удар в стена, дърво и три паркирани автомобила: 22-годишен загина в...

След удар в стена, дърво и три паркирани автомобила: 22-годишен загина в зверска катастрофа край Батановци

Фаталният участък е място за гонки, внасяни са сигнали с настояване на ИИНН, разделителна линия и знаци

Местни жители алармират: В Пернишко няма нито един път с маркировка, включително и Републиканският за ГКПП Стрезимировци

22-годишен загина при зверска катастрофа край Батановци, съобщиха от полицията. Тежкият инцидент е станал в събота вечерта на изхода на град Батановци в посока Брезник.

Колата, в която е пътувал младия мъж, се е ударила в дърво и три други паркирани автомобила. Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики публикува снимки от мястото на произшествието.

“Колата се е движела с висока скорост при ограничение 50 км/ч в населено място. Около 90 метра се е движела по банкета, след това се удря в бетонена стена, връхлита и отсича дърво, след това се удря в три паркирани автомобила и накрая се спира върху контейнер за смет. Първият паркиран автомобил е обърнат по таван вследствие на удара”, уточнява Диана Русинова. Причините за катастрофата се изясняват.

Тежкият пътен инцидент предизвика сериозна полемика в социалните мрежи в Батановци. Граждани алармират, че правият участък от мястото на инцидента до излизане на главния път за Перник се е ползвал за организиране на гонки. Наред с това обаче липсват разделителна линия, маркировка, както и знаци, които да оказват, че следват завои. Местни жители са входирали предложение за изграждането на т.нар.  изкуствени изпъкнали напречни неравности или „легнали полицаи”, с цел намаляване на скоростта от страна на шофьорите и избягване на подобни тежки пътни инциденти. Информацията потвърди и самата Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

„За съжаление за тези проблеми ваш съсед е сигнализирал, но никой не му е обърнал внимание. Той е настоявал да се сложат и ИИНН, но АПИ и община Перник са си намерили удобно извинение и оправдание. Оказа се, че при по-силен дъжд има проблем и с една от дъждоприемните шахти, които създава условия за аквапланинг. Има дълъг прав участък и водачите там карат често с висока скорост. Маркировка няма никаква, при мъгла и лоши метеорологични условия е трудно да се ориентираш къде е пътят”, споделя Русинова, която е категорична, че от страна на неправителствената организация по транспорт предстои изготвянето на доклад, с който ще се настоява пред АПИ за подобряване на пътните условия в областта.

Според потребители в групата в Пернишко няма нито един път с маркировка, включително международния път Перник – Брезник – Трън – Стрезимировци, което затруднява шофьорите да се ориентират при лошо време и мъгла. Те настояват за адекватни действия от страна на държавата, като припомнят трагичния инцидент край Боснек.

„Жалко за младия живот, беше добро момче” , „Познавах го. Винаги усмихнат. Какво е станало, не знам. Жалко. Светъл път” „Светла му памет”, пишат опечалени от трагичната вест.

Предположенията на Диана Русинова са, че младият шофьор е карал с над 170 км/ч. в населено място, като показа снимка с разкъсаните части от окачването на автомобила. Настилката е била мокра, а температурата на въздуха -1 градуса. По нейни думи, бързата скорост, лошите пътни и атмосферни условия, както и липсата на достатъчно опит са сред основните причини за фаталния инцидент.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular