Поклон за д-р Матей Попниколов!

Д-р Матей Попниколов

На 61 години след тежко и продължително боледуване ни напусна д-р Матей Попниколов.

Матей Попниколов е роден на 23 януари 1962 година в град Дупница. През 1987 година завършва специалност „Обща медицина“ в Медицинска академия – София, а през 1994 година придобива и специалност „Обща хирургия“. През 2014 година Попниколов завършва и магистърска степен в специалност „Здравен мениджмънт“ към катедра „Публична администрация“ в ЮЗУ – Благоевград.
Своя 30-годишен професионален опит той стартира като лекар в Център за спешна медицинска помощ в град Дупница, а след това до 2009-та година работи като завеждащ хирургично отделение на общинската и частна болници в Дупница.
Политическата кариера на д-р Попниколов стартира в Съюза на демократичните сили . Той е един от лидерите на синята организация и сред най-активните общественици в града.
През 2009 година Д-р Матей Попниколов оглави Политическа партия ГЕРБ в Дупница.
През 2010 година е назначен за Директор на РЗОК – Кюстендил, а 4 години по-късно отново работи като завеждащ хирургично отделение в МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ гр. Дупница.
От 1999 г. до 2004 г. е Председател на РК на БЛС – Кюстендил, член е на Управителния съвет на колегията.
Матей Попниколов е няколко поредни мандата общински съветник в Общински съвет – Дупница, като в периода 1999 г. – 2003 г. е и негов Председател.
В края на кариерата си заемаше поста зам. областен управител на Кюстендил. Той бе назначен през януари 2018 г. и заемаше длъжността до края на май 2021 година.
Екипът на „Вяра” изказва искрени съболезнования на семейството, близките, приятелите и колегите на д-р Матей Попниколов!

Поклонението ще се състои на 30 януари (понеделник) от 14.00 часа, а погребението от 16.00 часа на Гробищен парк-Дупница.

Поклон, за Лекаря, Човека и Приятеля  Матей !