Monday, May 6, 2024
HomeРегионБанскоСливнишки герой и Банско записаха нулево равенство

Сливнишки герой и Банско записаха нулево равенство

Ташко СУЛЬОТОВ
В мач от 11-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига на градския стадион в Сливница се срещнаха отборите на местния Сливнишки герой и Банско Тийм от едноименния град.
През първата част на срещата футболистите на гостуващия тим тръгнаха първи да превземат вратата на домакините, но атаките им не се доразвиваха. В същия момент и атаките на Героя стигаха до наказателното поле на противника, без да бъде отбелязан гол. С две думи, първото полувреме съвсем справедливо завърши при нулево равенство.
През втората част на двубоя футболистите на Банско стояха по-добре на терена и имаха повече чисти голови положения. Но неточната стрелба бе причина да не се стигне до откриване на резултата. В 70-та минута бе най-чистото голово положение за отбора на гостите, когато след центриране отдясно на Димитър Петков, Георги Фикиин отклони кълбото, но топката прелетя над напречната греда на вратаря на домакините Димитър Симеонов. Веднъж неточен след директен обстрел бе и Димитър Петков. Това беше и причината и двата отбора да спечелят само по една точка. „Стана много здрав мач. През първата част на двубоя футболистите и на двата отбора не успяха да отбележат гол. През втората част по-добре стояха на терена футболистите на Банско, но отново неточна стрелба на Димитър Петков и Георги Фикиин бяха причините главният съдия Георги Писков да даде последен съдийски сигнал при нулев резултат”, сподели Иван Топузов от треньорския щаб на Банско.

RELATED ARTICLES

Most Popular