Спортист (Падеш) надви „Рилци” като гост с 4:1

Миле Денковски изригна с два гола

Ташко СУЛЬОТОВ
На стадиона в село Рилци пред около 100 зрители, дошли да гледат футболното дерби на община Благоевград, отборът на Падеш победи домакините от ФК “Рилци – 2006” с 4:1.
Първото полувреме започна с гол в 5-та минута на Бл. Стоицов с хубав удар от дистанция за 0:1, като през останалата част от времето Падеш контролираше мача и не позволи на Рилци да направи нещо съществено в предни позиции.
Второто полувреме започна с вихрени атаки към вратата на домакините, организирани от К.Грозданов и Ф.Пачавуров и след няколко пропуска от страна на гостите в 62 -та минута Н.Цветков, който записа силен мач, реализира за 0:2. След това на преден план се появи “железният войник” Миле Денковски реализирал два гола за “аржентинците”, като между тях Рилци вкара един гол за крайното 1:4.
„Силно в защита се представиха А.Андонов, Л.Цолев и А.Ханджийски. Цялата футболна среща премина под диктата на нашия отбор, като с разумна и добре организирана игра не дадохме почти никакви възможности на домакините да постигнат нещо повече от почетен гол. Благодарим на Рилци за коректното и спортсменско поведение на терена и им желаем успех! Благодарим на нашите приятели, дошли да ни подкрепят в този мач”, споделиха от ръководството на ФК „Спортист Падеш”.