Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБобов долСлужители на ТЕЦ „Бобов дол” пак на сухо: Чакаме половин заплата за...

Служители на ТЕЦ „Бобов дол” пак на сухо: Чакаме половин заплата за март като манна небесна, оправдават се, че нямат пари

Емил Христов

Работници от ТЕЦ „Бобов дол” за пореден път пропищяха от директора Емил Христов. Десетки служители на централата в Бобов дол подпалиха редакционните телефони, за да се оплачат, че не са получили част от заплатите си. „До вторник трябваше да ни преведат първата половина от заплатите за март месец, но не ги превеждат с оправдания, че нямат пари, ток се произвежда и продава на минутата”, алармираха работещи в ТЕЦ-а. Хората имаха проблеми със зплатите и около великденските празници. Тогава енергетиците отново сигнализираха, че трябва да свързват двата края с половин заплата. „Със свити сърца чакахме забавените си заплати. Шефовете в ТЕЦ-а получават космически възнаграждения, а ние кърпим бюджет с 300 лв. на месец”, оплакаха се работниците.

Припомняме, че преди дни бе потвърдена глоба от 30 000 лв. на ТЕЦ „Бобов дол” от РИОСВ-Перник. Поредната санкция за замърсяване на околната среда. Причината е депониране на отпадъци, образувани при експлоатацията на горивната инсталация за производство на електроенергия в сгуроотвал „Каменик“ без необходимото разрешение. Проблемите не свършват до тук – заради замърсяване на въздуха от ТЕЦ-а, след сигнали на хора от Големо село и съседни населени места и публикации на в. „Вяра”, Районната прокуратура в Дупница се самосезира и стартира предварителна проверка срещу ТЕЦ „Бобов дол”. Живеещи в района на централата се оплакват от стелеща се от комините пепел, въпреки че бяха изградени сероочистки.

RELATED ARTICLES

Most Popular