„Локомотив“ (ГО) победи с 4:3 „Пирин“ (Бл) и прекъсна серията от 6 мача без загуба на „орлетата“

Радуканов: Има много работа пред нас! Ако искаме да постигнем нещо по-сериозно догодина, трябва доста да се потрудим

„Локомотив“ (Горна Оряховица) и „Пирин“ спретнаха истинска голова фиеста в срещата от последния кръг на груповата фаза във втората осмица на Първа лига. Домакините победиха с 4:3 и по този начин прекъснаха серията на „орлетата“ от шест мача без загуба в първенството.

Двубоят на стадиона в Горна Оряховица започна отлично за домакините. Те взеха инициативата още в началото на мача и създадоха няколко добри възможности пред вратата на Пирин.

Усилията на домакините бяха възнаградени след четвърт час игра. Именно тогава бе открит резултата в мача. Стефан Цонков реализира и даде преднина на своите. Защитникът на „черно-белите“ остана абсолютно непокрит на далечната греда и след центриране от корнер, с глава успя да преодолее Костов.

Първото интересно положение в полза на „Пирин“ дойде в 22-ата минута. Първо Тони Тасев пробва късмета си с далечен шут, който обаче бе отразен от Стефано Кунчев. След центрирането от ъгловия удар топката бе отклонена към далечния стълб, където никой от футболистите на „Пирин“ не успя да засече на голлинията.

Постепенно тимът на Милен Радуканов започна да налага волята си и се настани по-трайно в половината на своя противник. Това доведе до напрежение пред вратата на домакините, а в 39-ата минута „орлетата“ ликуваха. Станислав Костов стреля фронтално срещу вратата на „Локомотив“, топката рикошира в защитник на домакините и попадна в Благов отдясно, който по диагонала я прати в далечния ъгъл на вратата за 1:1. При такъв резултат завърши и първата част.

Втората част започна по мечтан начин за „орлетата“. В 52-ата минута Станислав Костов получи отличен пас от Стилиян Николов, преодоля с лекота Жан Амброуз и с прекрасен удар под гредата не остави шанс на Стефано Кунчев – 1:2.

Радостта на благоевградчани обаче бе твърде кратка. В 57-ата минута домакините изравниха след второ попадение на защитника Стефан Цонков. Бранителят  отново успя да се разпише с глава след центриране от корнер.

Последните 15 минути на срещата бяха шеметни.

В 78-ата минута домакините отбелязаха трето попадение и поведоха в резултата. Александър Башлиев направи груба грешка, като предостави топката на Бен Отман на левия фланг, той напредна и намери Дунду, който овладя и с много техничен удар прати коженото кълбо в горния десен ъгъл на вратата за 3:2.

Пет минути по-късно бе и най-спорната ситуация в срещата. Иван Цветков се озова на стрелкова позиция зад защитата на противника и технично прониза мрежата на Стефано Кунчев. Съдията обаче отсъди засада в тази ситуация, защото прецени, че пасът към него е от Аймен Суда.

В 86-ата минута „Локо“ отбеляза 4-ти гол. Софиан Муса получи топката в наказателното поле на Пирин, преодоля Кощрна и с удар по диагонала прониза вратата на Костов за 2:4.

В следващата минута обаче класата на Иван Цветков си каза думата. Той получи топката пред наказателното поле и успя да прехвърли Кунчев с много техничен удар 3:4.

В първата минута на добавеното време Иван Цветков можеше да донесе точката на „Пирин“. Александър Башлиев центрира прострелно към далечната греда, където Цветков стреля от един метър, но прати топката в тялото на Стефано Кунчев.

След мача старши треньорът на „Пирин“ Милен Радуканов очаквано не бе доволен от допуснатото поражение с 3:4  в последния двубой от плейофната фаза в Група “Б” на Първа професионална лига.

“Стана интересен мач за хората по трибуните. Не съм доволен, че загубихме. Допуснахме много и индивидуални, и тактически грешки. Иначе съм доволен, че вкарахме три гола като гост.

Днес дадохме шанс на много млади момчета да покажат на какво са способни. Има много работа пред нас. Ако искаме да постигнем нещо по-сериозно догодина, трябва доста да се потрудим. Радвам се, че дадох шанс на момчетата, които по-рядко играят. Винаги е неприятно, когато губиш”, коментира старши треньорът на „Пирин“ (Благоевград).

“Вървим скромно, да спечелим един, два, три баража, гледаме да печелим и да видим къде ще приключим. Всички отбори в България са добри, уважавам всички, ще играем, който и да ни се падне”, сподели още треньорът на „Пирин“.

“Ако не можем да задържим хората, трябва всички да мислим в една посока и трябва да задържим играчите си. Иначе ще е доста трудно, трудно ще се работи. Тази пролет показахме добро лице, но ако не вземем качествени играчи лятото, няма да продължава така. Надявам се това, което искам да се случи.”

“Имам нужда от 4-5 човека, ще видим на кои постове. Гледаме български футболисти, ако е възможно да са минали през школата на „Пирин“. Ако можем, ще вземем български момчета, не знам дали някой може да се похвали с толкова хора от школата си в състава. На този етап още никой не е готов да влезе в първия отбор от юношеската ни школа”, завърши Радуканов.