Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаСпират ремонта на ул. „Орлинска” в Дупница

Спират ремонта на ул. „Орлинска” в Дупница

Дейностите ще се възобновят напролет, каза зам.-кметът Олга Китанова

Ремонтните дейности по ул. “Орлинска” в Дупница ще бъдат преустановени за тази година и подновени през идната. Това обяви зам. – кметът по икономическите дейности на община Дупница Олга Китанова.

“Предвид зимния период, който предстои, рискуваме да оставим остатъчната част от улицата, предвидена за ремонт, в състояние, което да не позволява преминаването на МПС-та. Още повече, че дейностите, които остават за изпълнение, обхващат най-невралгичната част, която е кръстопът и към вътрешността на града, и към няколко населени места. Ако се налагаше само ремонт на надземната инфраструктура в участъка-преасфалтиране и тротоарна част, то нямаше да бъде проблем. Но най-вероятно ще се наложи подмяна на водопровода и там, което чисто процедурно ще отнеме поне няколко седмици, което ще забави ремонта, и ще блокираме и града, и селата”, обясни Олга Китанова.

“Не е маловажен никак и въпросът с осигуряването на средства за останалата част от улицата, предвид повишените цени на материалите и услугите, което би означавало допълнителна тежест към бюджета за тази година. Така че отлагането за пролетта ще ни даде спокойствие да поемем всички разплащания и разходи през тази година. Така че можем да планираме и по-точна сума за приключването на “Орлинска”, като заложим средствата в новия бюджет”, допълни Китанова.

 

Що се отнася до отпусната сума от МРРБ за две улици в града, а именно “Венелин” и “Седма рилска дивизия”, който е в размер на 900 000 лева, сумата още не е преведена в общината. “Очакваме това да се случи до края на календарната година. Сумата представлява 50% от необходимия ресурс, а след като няма други указания за остатъчните средства, то това означава, че ние ще трябва да ги заложим в графата от собствени приходи. Ще бъдат заложени в идната година, за да се реализират двата проекта. Знаете, че за двете улици има проведена процедура и сключен договор за изпълнение, така че през пролетта ще стартират ремонтите и по тях”, заключи Китанова.
Както сме писали, ремонтът на „Орлинска” започна през октомври миналата година. Обновен бе участъкът от ул.“Николаевска“ до магазин „Билла”. Остава частта от улицата, която е възлова за града – вход и изход за София, Самоков, Сапарева баня и няколко села, свързваща центъра и останалите райони с голяма част от предприятията, до пресичането с път II-62 Дупница-Самоков.
Припомняме още, че съгласно договора фирмата-изпълнител, избрана чрез обществена поръчка, трябваше да извърши строително монтажните дейности за 90 календарни дни. Общата стойност на поръчката беше 1 858 056 лв. с ДДС.

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. Еми то от 2 месеца поне не се извършват никакви ремонтни дейности по ул.Орлинска.Недовършени платна за движение с около 4 метра.Унщожено и неизградено улично осветление на ремонтираният участък.Тротоара скъсен с около 1 метър от подпорната стена за удобство на ремонтната фирма.Общината дали има качествен и неподкупен технически ръководител.Всички сте в кюпо.Аман.

Comments are closed.

Most Popular