Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионДупницаСпортен клуб по борба „Дупница“ с успех в Ловеч

Спортен клуб по борба „Дупница“ с успех в Ловеч

Васил Иванов спечели сребърен медал в категория до 73 кг

Спортен клуб по борба „Дупница“ се представи много добре на Държавния личен и отборен шампионат по борба класически стил за деца, родени 2008-2010 година. Надпреварата се проведе в Ловеч, като в нея взеха участие общо 232-ма състезатели от 32 български клуба. Дупнишкият клуб се включи с петима борци: Михаил Чушев в категория 38 кг, Даниел Даринов в категория до 53 кг, Симеон Янков (до 59 кг), Васил Иванов (до 73 кг) и Виктор Вуковски, който беше при най-тежките – плюс 73 килограма.
Най-добре се представи Васил Иванов, който стигна до финал, като там загуби от състезател от спортно училище във Варна.
По пътя към финалната битка той надви състезател от Хасково, след това победи връстник от Самоков, а на полуфинала се справи с представител на столичния ЦСКА, побеждавайки всичките си съперници с технически тушове.
Малко не стигна на Симеон Янков за медал. Той загуби на втория репешаж по точки, въпреки че водеше на съперника си до последно.
„Доволен съм от представянето на момчетата. Ние не сме спортно училище, а школа по борба. На подобни състезания участват всички представители на подобни училища. Това е национален спорт и имайки предвид огромната конкуренция, дори да влезеш в десетката, пак е успех. В спортните училища подготовката е много по-различна. Не сме на една основа всичките клубове и това е трудното в борбата. Малко по-рано през годината имаше шампионат за момичета и кадетки и там успяхме да спечелим два медала. Елена Василева при момичетата до 70 кг спечели сребърен медал, а Виктория Иванова при кадетките до 43 кг взе бронзов медал. Мисля, че през тази година се представихме много добре. Ще намерим начин да наградим най-добре представилите се наши състезатели на специална церемония в Дупница“, каза пред „Вяра“ наставникът на Спортен клуб по борба „Дупница“ Виктор Бонев.

Димитър ИКОНОМОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular