Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионБлагоевградСформираха Кризисен щаб заради коронавируса в Благоевград

Сформираха Кризисен щаб заради коронавируса в Благоевград

Болниците на територията на общината имат готовност за разкриване на легла, към момента най-голяма тревога е недостигът на медикаменти и маски

 

Кметът на Благоевград Румен Томов сформира Кризисен щаб за превенция и реакция при евентуална зараза с коронавирус. Заседанието на Кризисния щаб се състоя в сряда в община Благоевград. Ръководител на Кризисния щаб е кметът. В състава на щаба влизат заместник-кметът по строителство инж. Евгени Терзиев, секретарят на община Благоевград Мария Стойнева, директорът на РЗИ д-р Калоян Калоянов, представители на трите болници – д-р Александър Костов, Александър Щерев, д-р Георги Георгиев, на Спешна помощ – д-р Наташа Китина и Мария Танчева, началникът на Първо РУ – Благоевград гл. инспектор Петър Зашев, началникът на Второ РУ-Благоевград гл. инспектор Красимир Уруджолов, представители на транспортни фирми на територията на община Благоевград с валиден лиценз, извършващи превози извън пределите на страната.

Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов заяви, че всички лица под карантина не трябва да напускат домовете си. Жителите на община Благоевград, на които регионалните здравни инспекции са препоръчали карантина в домашни условия, могат да получат болничен лист за срока на карантината от общопрактикуващия си лекар, съобщи още д-р Калоянов.

Болниците на територията на община Благоевград имат готовност за разкриване на легла и настаняване под активно лекарско наблюдение на лица със симптоми на коронавирус.

От лечебните заведение съобщиха, че към момента най-голяма тревога е недостигът на медикаменти и маски.

Предприети са мерки за дезинфекция на градския транспорт, създадена е организация за превенция от разпространение на заразата в детските градини, училища, социални домове.

Жителите на община Благоевград трябва да бъдат спокойни, кметовете и кметски наместници на 21-те населени места също ще получат ясни указания за действия, създадена е организация за взаимодействие със съответните структури и се предприемат всички възможни мерки от страна на общината, обяви кметът инж. Румен Томов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular