Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупницаСъдия Ели Скоклева осъди мнима брокерка измамила мъж от Сапарево

Съдия Ели Скоклева осъди мнима брокерка измамила мъж от Сапарево

Софиянката трябва да върне 11 725,93 лева за нанесени имуществени вреди

Районен съд – Дупница призна подсъдимата Б. М. / на 29 години от гр. София, неосъждана / за виновна в измама на стойност 11 725, 93 лв. Нанесена е имотна вреда на мъж от село Сапарево.

Съдът, под председателството на съдия Ели Скоклева, в състав с двама съдебни заседатели признава подсъдимата за виновна в това, че за времето от 16.08.2017 г. до 24.08.2017 г. в с. Сапарево, община Сапарева баня с цел да набави за другиго – А. Г., едноличен собственик на „Е.. П.. Б..“ ЕООД – София, имотна облага (пари), е възбудила в Г. М. заблуждение (чрез проведени телефонни разговори и изпратени писмени документи), че е инвестиционен брокер в АД „Ф.. П.. И..“ – София, за сключване на сделки с финансови инструменти и е предложила инвестиционен договор на изгодни условия, и с това му е причинила имотна вреда в размер на 7 160 евро, с обща левова равностойност 11 725,93 лв. – престъпление по чл. 209 ал. 1 от НК. На основание чл. 54 от НК, съдът й налага наказание 1 година „Лишаване от свобода“, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Районен съд – Дупница осъжда подсъдимата да плати на Г. М. сумата от 11 725,93 лева, представляваща обезщетение за причинени имуществени вреди, изразяващи се в размера на преведената сума, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането до окончателното изплащане на сумата. Подсъдимата е осъдена да плати и разноските по делото.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред  Кюстендилски окръжен съд в 15-дневен срок.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular