Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупницаСъдът в Дупница пусна Каплата срещу гаранция от 3 000 лв.

Съдът в Дупница пусна Каплата срещу гаранция от 3 000 лв.

РС-Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева, с двама съдебни заседатели проведе разпоредителното заседание и даде ход по общия ред на делото с обвиняем за закана за убийство Васил К. Обвинението срещу подсъдимия е за престъпление по чл. 144, ал. 3 във вр. ал. 1 от НК (закана за убийство на пострадалия Д.Н.), извършено в курортен комплекс Слънчев бряг, община Несебър.

Съдът конституира като частен обвинител пострадалия Д.Н., като не прие за съвместно разглеждане в наказателното производство предявения от него граждански иск на стойност 10 000 лв. за неимуществени вреди в резултат на престъплението.

Съдът разгледа и депозирана молба от адвокат Ивайло Алексиев, с която иска изменение на взетата по отношение на Васил К. мярка за неотклонение „домашен арест“ в по-лека такава.

Районен съд-Дупница счита направеното искане за основателно, като изменя мярката за неотклонение от „домашен арест“ в „парична гаранция  в размер на 3000 лв.“, нарушението на която мярка би довело до конфискуване на гаранцията. „Подсъдимият  е задържан с мярка за неотклонение „задържане под стража“ по настоящото производство отпреди около една година, впоследствие тази мярка е изменена в „домашен арест“,  т.е. касае се за един дълъг период от време, през който на подсъдимия му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ и „домашен арест“. Действително обвинението е за тежко умишлено престъпление, но подсъдимият не е осъждан, има постоянен  адрес,  няма данни,  че същият  ще се укрие и осуети провеждането на наказателното производство, както и че същият може да извърши и друго престъпление, с оглед обстоятелството, че делото е на фаза съдебно  разглеждане“, се казва в мотивите на съда.

Определението в частта, с която е изменена мярката за неотклонение, може да се обжалва и протестира в 7-дневен срок, считано от днес.

Районен съд-Дупница насрочва делото за разглеждане в открито заседание по общия ред за 24.09.2021 г. от 10,30 часа.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular