С „Рождествен поздрав за децата на България“ отец Радослав Ваклин ще зарадва малчуганите в Крайници

По случай настъпващите коледни празници отец Радослав Ваклин ще подарява книжки на децата в Крайници. Малчуганите ще се радват на излязлото наскоро от печат издание „Рождествен поздрав за децата на България“. Авторката Цветелина Гергинова ще предостави изданията в местната черква, а отец Ваклин ще бъде ангажиран с това той да достигне и зарадва малките християнчета в дупнишкото село. Писателката Цветелина Гергинова е посветила своето творчество на най-малките читатели. Чрез нейните интересни и художествено издържани детски книжки българските деца откриват чистотата и красотата на християнската вяра и се запознават с живота и спасителното дело на Нашия Господ Иисус Христос.

В навечерието на святата Рождественска нощ и духовната атмосфера на празника новата книжка води децата по стъпките на доброто и ги среща с интересни герои, които ги въвеждат в тайнствените пътечки на вярата и разкриват радостта на детското сърце от срещата с Младенеца във Витлеемската пещера. Цветелина Гергинова е писателка и поетеса, която е завършила богословие в Богословския факултет на Софийския университет и е посветила своето художествено творчество на духовната просвета и християнско нравствено възпитание на децата.

Рисунките в детската книжка, които илюстрират стиховете и разказите, са също нейно собствено дело. За в. „Вяра” авторката сподели, че е изключително радостна от познанството си с отец Ваклин и се надява чрез него децата да се докоснат до магията на Рождество и пътя към християнските ценности. Тя ще предостави изданието и на други храмове в Дупнишка духовна епархия, за да зарадва повече деца в навечерието на Коледа.