Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионБлагоевградС танц на цветята балерини откриха работилница на Баба Марта в Благоевград

С танц на цветята балерини откриха работилница на Баба Марта в Благоевград

Откриха “Работилница на Баба Марта” в залите на Центъра за личностно и творческо развитие на децата в Благоевград. В продължение на 3 дни деца и ученици имат възможност да направят красиви мартенички.
Директорът на ЦЛТРДБ Силвия Иванова откри работилницата и поздрави всички деца, учители и гости. Прекрасно настроение създадоха балерините от Балетна школа “Кроазе”, които, облечени в цветовете на Баба Марта, изпълниха “Танц на цветята”.

Ползватели на социални услуги в Благоевград пък подготвят базар за ръчно изработени мартеници. Те ще бъдат подредени на базар, който ще бъде позициониран на пл. „Георги Измирлиев“ на 25 и 28 февруари.
На 1 март той ще бъде ситуиран на пл. „Македония”.
В инициативата участие ще вземат Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Светлина”, Център за социална рехабилитация и интеграция, Защитено жилище за лица с умствена изостаналост “Слънчев дом”, Преходно жилище, Защитено жилище за лица с умствена изостаналост „Струма”, Защитено жилище за лица с психични разстройства „Искра“, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, Дневен център за деца с увреждания „Зорница“, ДСХ “Св. Петка” – Благоевград, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Св. Йоан Рилски”.
Подготовката за базара стартира месеци по-рано. Целта е да бъде осигурен пълноценен и достоен живот на потребителите на социални услуги.
Събраните средства от базара ще бъдат използвани за нуждите на самите социални заведения.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular