Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупницаС фрактура на футболист и линейка на терена завърши дербито "Марек" -...

С фрактура на футболист и линейка на терена завърши дербито “Марек” – “Септември”

Двата тима си размениха по два гола, 22-годишният Даниел спечели радиатор от томбола

„Марек“ и „Септември“ (Симитли) не успяха да се победят в голово шоу, завършвайки 2:2 пред около 150 зрители на стадион „Бончук“.
Гостите едва ли са си мечтали за по-добро начало на срещата. Те попариха домакините с два бързи гола още в самото начало. Първо в 5-ата минута Владислав Златинов изведе своите напред. Само 180 секунди по-късно Красимир Михайлов удвои аванса на „Септември“ за ужас на дупнишките фенове.


Марекчани постепенно се съвзеха от шока и започнаха масирани атаки към вратата на тима от Симитли. Натискът им даде резултат в 35-ата минута, когато Христо Каймакански намали след добра комбинация на домакините по левия фланг.
В самото начало на втората част „Марек“ можеше да изравни, но след едно меле в малкото наказателно поле няколко футболисти на дупничани не успяха да бутнат топката, която беше на сантиметри от голлинията.
Все пак в 65-ата минута Антонио Арсов успя да изравни и даде надежди на съотборниците си за осъществяването на пълен обрат.
Само няколко минути след изравнителното попадение Росен Йорданов можеше да поведе „Марек“ към победата, но пропусна от изгодна позиция, а малко по-късно същото стори и Димитър Панталеев.
От своя страна „Септември“ имаше няколко добри контраатаки, които обаче не бяха добре развити и не доведоха до трети гол за отбора от Симитли. В последните минути Крум Николов от гостите бе откаран с линейка в дупнишка болница, тъй като получи фрактура на ръката.
В 90-ата минута Даниел Васев от домакините стреля от границата на наказателното поле опасно, но топката отново не намери целта.
На почивката административният директор на дупнишкия клуб Иван Ясенов изтегли томболата с награда за един от зрителите.
Късметлията този път се оказа фенът на „Марек“ Даниел. Той е на 22 години от Дупница и не пропуска мач на любимия си отбор. Момчето получи наградата си – конвекторен радиатор, от пресдиректора на дупничани Константин Соколов точно преди началото на второто полувреме.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular