Saturday, May 11, 2024
HomeРегионПерникТежки камиони раздробиха основния път в Кладница

Тежки камиони раздробиха основния път в Кладница

Никой не е съгласувал маршрута на камионите с мен, ще подам сигнал в община Перник, каза кметът Васил Мирчев

Тежки камиони с товароносимост 45 т рушат основния път в пернишкото село Кладница, сигнализира кметът Васил Мирчев. По думите му от няколко дни камионите пренасят пръст и скална маса заради строителството на голяма къща.
Изровен е асфалтът по най-голямата улица – “Цар Самуил”. Местните жители недоволстват, че са се образували коловози по шосето и пътната настилка се разрушава. Съществуващият асфалт не може да понесе 45-50-тонен товар, категорични са хората. Въф фейсбук групата на селото Веселин Коджабашийски публикува снимка от района на Петте кьошета, на която ясно личат поражения. “Трети ден, на всеки 5 минути оттам и по ул. Цар Самуил” минават тежкотоварни камиони. Да не говорим какъв прах вдигат след себе си. Жалко че това прекрасно село е с улици в този вид.  Кметът да установи има ли забрана за преминаване на тежкотоварни автомобили в този участък”, дискутираха в групата местни жители.

Кметът Мирчев заяви, че никой не е съгласувал маршрута на движение на камионите с него. Подаден е сигнал до Пътна полиция. В понеделник ще информирам и общината, заяви Мирчев.
Наскоро вследствие на обилните дъждове пропадна участък от републиканския път между селата Рударци и Кладница. Движението по него е спряно и е пренасочено през общинския път между двете населени места, който е в лошо състояние.

RELATED ARTICLES

Most Popular