Thursday, May 2, 2024
HomeСкоростиТова е новата Kia Sorento за Европа

Това е новата Kia Sorento за Европа

След като по-рано тази година Kia официално показа новото Sorento в родината си, а по-късно и в САЩ, сега корейският производител показа и как ще изглежда версията за Европа, която очаквано не се различава много на външен вид, но пък предлага различно задвижване.

Дизайнът на актуализирания Kia Sorento е направен с оглед на „по-стария“ Telluride: решетката на радиатора е станала по-голяма, предната броня изглежда различно, а капакът е по-дълъг. Най-забележимата промяна в задната част на автомобила е появата на т.нар. джъмпери в секциите на задните светлини.

В салона, вместо два отделни екрана, вече има един клъстер от 12.3-инчов цифров дисплей и екран на мултимедийна система със същия размер. Поради това местоположението на вентилационните дефлектори е преразгледано. Появява си и климатроник със сензорни бутони, а от новите функции е добавено сканиране на пръстови отпечатъци.

Под свежата си каросерия Sorento ще разполага със същия набор от двигатели и задвижвания като настоящия европейски модел, състоящ се от хибридни, plug-in хибридни и дизелови варианти. И двата хибрида съчетават 1,6-литров четирицилиндров бензинов двигател с турбокомпресор с електромотор и батерия, които се движат чрез шестстепенна автоматична трансмисия. По-голямата акумулаторна батерия на plug-in хибрида е с капацитет 13,8 кВтч и генерира комбинирана мощност от 261 к.с., изпращана към четирите колела.

Базовият хибрид с батерия от 1,49 кВтч е с по-ниска мощност от 226 к.с. и се предлага с варианти за задвижване на предните и на всички колела. В Европа Kia е запазила и 2,2-литровия дизелов двигател с мощност 190 к.с., отново с предно или пълноприводно задвижване, като тук мощността се предава чрез осемстепенна трансмисия с двоен съединител./ fakti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular