Ужас! С бесилка посрещат съветниците в Самоков

Гаф след гаф беляза юнското заседанието на ОбС, и озвучителната уредба се развали

С бесилка от кабели и неработеща озвучителна уредба бяха посрещнати общинските съветници на юнското заседание на ОбС-Самоков. То започна с поредица гафове. На вратата на залата съветниците бяха посрещани от висящи като бесилка кабели. Промъквайки се покрай нея 26 от избраниците все пак успяха да се доберат до залата и да осигурят изискуемият кворум за започване на заседанието.  Препятствието  невъзмутимо бе преодоляно и от представителите на Общинска  администрация , начело с кмета Георгиев и от председателката на ОбС-Силвия Стойчева.

Работата на най-висшият орган на местната власт започна при неработеща озвучителна уредба. Това породи затруднения не само за съветниците, които въобще не се чуваха един друг , но и за представителите на медии и за гражданите , които следят директните излъчвания по местния телевизионен канал. Някои от гражданите на Самоков, които ни сигнализираха се питаха дали пък не е в сила предложението на общинският съветник Ангел Немов, при разискване на неудобни за властта  проблеми камерите да се спират . Последствие стана ясно, че са прекъснати връзките в залата в резултат на ремонтни дейности. Председателят на ОбС- Силвия Стойчева подхвърли, че работниците по ремонта са си поиграли с озвучителната уредба .

Самоковци питат: „След като заседанията на Общинския съвет се планират предварително и е известно, че се извършва ремонт, защо не е направена проверка за състоянието на залата и на уредбите? На кого е задължението – на Общинска администрация или на председателя  и на техническия секретар на Общинския съвет да  осигури нормални условия за работа на съвета?. На кои медии и какви средства плаща кметската управа и ръководството на общинския съвет за отразяване на заседанията?”

Гафът с уредбата даде шанс на репортер на в.„Вяра“ за първи път да си сложи диктофона пред председателя на общинския съвет Силвия Стойчева. Но Стойчева не пропусна да уточни, че тази възможност се отнася само за настоящото заседание на съвета. В крайна сметка журналистът не се възползва от привилегията.

Присъстващите на заседанието граждани шеговито се питаха за кого е  бесилката и непропуснаха да си направят селфи с поредния атракцион на кмета Георгиев.

Марияна Вучова