Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПетричФутболистите на „Яворница” вкараха 4 на „Светкавица”

Футболистите на „Яворница” вкараха 4 на „Светкавица”

След авторитетната победа, постигната като домакини срещу единия от лидерите в групата „Подгорец” (Коларово) с 2:1 у дома дойде ред и на още един от силните отбори – този на Светкавица Митиново. Това стана на стадиона, който се славеше като негостоприемен, но за жалост през настоящото първенство не  е така. И отборът на тима от „Яворница” надигра тотално домакините и им вкара четири попадения. В 12-та минута след двойно подаване между Влади Петров и Веселин Танев топката попадна у Васил Марков и бе насочена към Петров, който простреля вратаря на домакините за 0:1. Три минути по-късно след центриране отляво в наказателното поле на „Светкавица” 15- годишният Пепи Кърлев от мястото за изпълнение на дузпи изненада вратаря на домакините, изпращайки топката под напречната греда за 0:2.

След почивката натискът на футболистите на гостите продължи. В 54-та минута Веселин Танев отдясно насочи кълбото към Орхан Асенов и резултата стана класически – 0:3. Четвъртото попадение дело на Иван Асенов, който бе изведен перфектно от Методи Стоименов-Гелс, изскачайки очи в очи срещу вратаря на Светкавица,  и търкулна топката в мрежата за 0:4. Атракцията на футболистите на Яворница продължи до последния съдийски сигнал, до нови голове не се стигна.

„Следващият ни мач по програма е в Яворница. Ще домакинстваме на временния водач в групата – отборът на Огражден 1955 с.Първомай. Победихме единия от кандидатите за първото място Подгорец Коларово , сега е вече ред на първомайския тим”, сподели играещият треньор Боби Яков.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular