Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионДупницаШефът на Клуба по тенис на маса Любомир Ганчев: Редно е да...

Шефът на Клуба по тенис на маса Любомир Ганчев: Редно е да се помага на детско-юношеската школа и масовия спорт, да има равен старт за всички

  • Вносителят на докладната Славчо Павлов убеден: Неолимпийските спортове са ощетени, целта е по-справедливо разпределение на парите

 

Промените в Наредбата за разпределяне на общинските субсидии за спортните клубове бяха ябълката на раздора на сесията на Общинския съвет в Дупница в петък. Срещу новите правила за разпределение на финансите скочи Любомир Ганчев.

Славчо Павлов

Собственикът на Клуба по тенис на маса смята, че предложението коефициентът за олимпизъм на клубове, чиито състезатели не са участвали в европейски или световни първенства, от 3 да стане 1,5 е нередно и ще се отрази пагубно на 8 клуба. Ганчев посочи, че всички клубове трябва да имат равен старт и началото на състезателния сезон не е моментът за промени. Освен това отбеляза, че промените са извършени, без да се вземе мнението на спортните клубове.

Общинските съветници ще обсъждат промените в наредбата и на следващото си заседание.

„За 8 олимпийски спорта – тенис на маса, бадминтон, шах, волейбол, баскетбол, лека атлетика и още няколко, това нещо ще бъде трагедия”, каза Любомир Ганчев. Както е известно, докладната записка бе внесена от председателя на спортната комисия при местния парламент Славчо Павлов, който преди половин година обсъди промените на среща с представители на спортните клубове. „Преди 6 месеца, когато Павлов ни събра, предложих: „Дайте да махнем тоя коефициент! Всички да са със заслугите си. Защото знаете много добре, това е наредба за подпомагане на детско-юношеската школа и масовия спорт. Това е нещо, на което ние трябва да наблегнем, а не да издържаме… Има си федерации. Какъв олимпизъм, какво нещо?! И най-важното нещо – и на срещата предложих коефициент 1, за всички да има равен старт”, заяви Любомир Ганчев.

 

Подробности в печатното издание

RELATED ARTICLES

5 COMMENTS

  1. Прав е Любо ,ама няма кой да го чуе.Дават се средства за футбол -без резултат.За волейбол -а отбора е частен.За клубовете с най -добри резултати -най малко средства .Това може да се случва само в Дупница . Вместо да се финансира спорта за подрастващите се хвърлят пари на халос.Защо не ни изненадат от общината с едно правилно решение за да си оправдаят заплатите поне.

  2. Докато хора, които нямат НИЩО ОБЩО СЪС СПОРТ, определят наредби и финансиране на клубовете, така ще е. Браво Ганчев! Но къде са другите? Къде спят колегите ти? Не само ти ще си засегнат от тези глупави промени. Алоооо събудете се!

  3. Що за глупави коментари? Предложените промени са абсолютно резонни и правилни. Първо се запознайте с предложенията и тогавакоментирайте – а Ганчев е абсолютно неадекватен и говори пълни небивалици. Явно се е уплашил, че ще спре да бозае от общината, която 20 години го хрантути.

  4. Тренчев ,когато цифрите говорят и дървените философи трябва да замълчат.За справка виж размера на средствата ,които е получил клуба от общината и тогава коментирай.Ако искаш може да се смениш с Ганчев да те видят хората как с тези мижави средства ще се справиш.А когато започнеш да подготвяш хора представящи се на първите места в републиканските състезания – тогава коментирай.
    Също може да направиш справка и за другите спортове където важи единствено олимпийският принцип за участието ,а не за резултатите .Визирам за жалост на всички състоянието на първата ни футболна гарнитура.

  5. Тренчев ти що за смешник си? От хора като теб ли ще се плаши? Освен ТЕБ ( знаем много добре кой си под името уж Тренчев) никой друг не харесва и приема промените!

Comments are closed.

Most Popular