Thursday, May 2, 2024
HomeРегионРила14 семейства от Рила празнуваха юбилейни сватби

14 семейства от Рила празнуваха юбилейни сватби

Юбилейни сватби празнуваха възрастни двойки от град Рила. На тържеството, организирано от читалището и общината в местен ресторант, дойдоха 14 семейства.  Милка и Мирослав Начеви честваха 25 години съвместен живот (сребърна сватба).

Боряна и Георги Яневи, Милка и Димитър Папукчийски, Иванка и Стефан Тахтаджийски, Янита и Стойчо Тахтаджийски, Албена и Иван Кавлачки, Величка и Валери Иванови празнуваха  30 години от сключването на граждански брак  (перлена сватба). Анелия и Иван Иванови, Антоанета и Сашо Треневи и Цветанка и Николай Тупанкови честваха 35 години от създаването на своето семейство (коралова сватба).Росица и Михал Соколови и Елка и Стефан Маринови се поздравиха за 40- годишния си семеен живот (рубинена сватба). Детелина и Стефан Лопарски и Мария и Михал Яневи се почерпиха за 50-годишнините на семействата си(златна сватба).

Празнуващите  бяха поздравени от кмета на Рила Георги Кабзималски. От името на общината градоначалникът тази година подари на семействата плакети, а дамите обичайно получиха  цветя. По традиция бе разчупена пита, осигурена от пекарната на Нейчо Гръчки в Кочериново и технолога Мая Чергарска, която е от Рила и работи в тази пекарна. Двойките получиха от читалището по една бутилка вино и юбилейна торта, а съставът с хореограф Асен Колев ги зарадва със своите танци, сред които сватбено хоро.Семействата, които имат златни сватби, подновиха брачните си клетви, подписвайки свидетелства за 50 г. граждански брак. 4-годишната Габриела Влахова поздрави своите баба и дядоАнтоанета и Сашо Треневи със стихотворение. Специален поздрав имаше и за Янита и Стойчо Тахтаджийски – от тяхната внучка Йоана Стоянова.

„Нашето читалище има дългогодишна традиция в честването на юбилейни сватби. Преди 10 ноември 1989 г. се правеха тържества за златни и сребърни сватби, но не ежегодно. От 2010 г. всеки декември събираме хората с дългогодишен брак на общ празник. Тази година сватбени юбилеи имат около 60 семейства, на поканата ни се отзоваха 14 и останаха очаровани“, коментира секретарят на читалище „Христо Ботев“ в Рила Лили Ортакчийска.

RELATED ARTICLES

Most Popular