Saturday, May 4, 2024
HomeРегионСапарева баня167 малчугани обучават в ДГ „Св. Анна" в Сапарева баня

167 малчугани обучават в ДГ „Св. Анна” в Сапарева баня

167 са малчуганите в ДГ „Света Анна” в Сапарева баня тази година. Новоприетите деца са над 30. В града четирите групи са пълни – с по 26 деца. Във филиалите в селата Сапарево, Овчарци и Ресилово има съответно 20, 21 и 22 деца на възраст от 2 до 7 г. „В централната сграда в Сапарева баня капацитетът е запълнен на 100%, а в селата продължаваме да набираме деца. Радващото е това, че за първи път във филиала ни в Сапарево имаме добра пълняемост на групата. Досега там имахме по-малко дечица. В Ресилово изчакваме няколко деца да навършат 2 годинки, за да ги приемем. В селата няма детски ясли и записваме деца и на яслена възраст – под 3 години, каза Цветана Гладникова, директор на ДГ „Света Анна“.

Както е известно, единствената детска градина в Сапарева баня и филиалите й в трите общински села посрещат своите възпитаници в напълно реновирани сгради. „Това е втората учебна година, в която провеждаме занятията си в основно ремонтираните помещения. Знаете, че базите бяха изцяло обновени. Известно е, че общината направи ремонта по проект за 1,7 млн. лв. и от зимата условията са много по-добри”, допълни директорката.

За старт на учебната година на 15 септември в градината ще има тържество. „Ще направим детски празник в първия учебен ден, но при спазване на всички противоепидемични мерки. Най-вероятно ще бъде в двора на градината. За да няма струпвания, ще помолим родителите да ограничат посещенията – да има само по един родител, и то не за всички групи”, допълниха от ръководството.

В ДГ „Света Анна” работят 15 педагози заедно с директорката. Персоналът е с обща численост 30,5. Половин щат е заложен за огняр в Сапарево, където предстои назначение на вакантното място.

RELATED ARTICLES

Most Popular