Sunday, May 5, 2024
HomeРегионКюстендил26-ма съветници в Кюстендил преизбраха Михаела Крумова за шеф на минипарламента, дарителят...

26-ма съветници в Кюстендил преизбраха Михаела Крумова за шеф на минипарламента, дарителят Румен Манов с плакет за почетно гражданство

 

Даниела Митова

Михаела Крумова взе трети мандат като председател на минипарламента в Кюстендил. След тайно гласуване тя получи подкрепата на 26 от колегите си, а други 6 пуснаха празна бюлетина в урната.  Крумова бе и единственото предложение за председателското място. Тя наследи поста миналата година от дългогодишния шеф Иван Андонов. „Според ден общинска администрация, Общински съвет, кмет и председател на ОбС трябва да работят в един синхрон и в един добър диалог и аз ще продължа да надграждам направеното до тук.  С противопоставяне нищо не се постига“, бяха първите коментари на новия стар председател на Общинския съвет в Кюстендил .

По нейно предложение съветниците приеха вътрешни правила за достъп до обществена информация. „Те са наложителни, тъй като по Закона за достъп до обществена информация сме длъжни да я предоставяме в 14 дневен срок, но след като бъде одобрена  от Общинския съвет. Съгласете се, че няма как да се свикват сесии постоянно, а така вътрешните правила ще уредят този пропуск“, обясни Крумова.

Сесията в Кюстендил започна с връчване на плакет на дарителя Румен Манов, обявен за почетен гражданин на града. „Изпитвам чувството на огромна благодарност, удовлетворение и радост, че през годините това което се е свършило, все пак отнякъде е добило гласност, забелязало се. Искам да споделя, че никога, нито за момент където и да съм бил по света, не съм губил Кюстендил от сърцето и от душата си. Винаги се е старал да събирам и да съхраня паметта на България, в частност паметта на родния  Кюстендил.Където има здрави корени, където има здрава памет, и стъблото ще е здраво и разклоненията”, каза Румен Манов.

Сесия 1 – Дарителят Румен Манов получи почетния си плакет от председателя на минипарламента Михаела Крумова

Сесия 2- От ляво на дясно на първия ред съветниците Иван Андонов от Коалиция Кюстендил, Валери Райчев от АБВ, Боряна Илиева от АБВ и независимият Кирил Илиев

RELATED ARTICLES

Most Popular