Sunday, July 14, 2024
HomeРегионГоце Делчев3800 жители на Брезница чакат с нетърпение ремонта на здравния център, кметът...

3800 жители на Брезница чакат с нетърпение ремонта на здравния център, кметът Владимир Москов: Осигурени са 900 000 лв., ще се предоставят и 2 линейки

 

Здравният център в най-голямото гоцеделчевско село Брезница ще бъде основно ремонтиран и оборудван с необходимата апаратура. Това ще стане факт по проект между община Гоце Делчев и гръцката община Пагайо по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Гърция. „Целта е да осигурим достъпно и качествено здравеопазване за хората в отдалечените населени места. Ще се изградят центрове за телемедицина, ще се предоставят и две линейки в Брезница и село Лъжница, които ще имат пълното оборудване за превозване на пациенти, ще се ползват и от хората в село Корница”, заяви кметът на Гоце Делчев Владимир Москов. Общата стойност на проекта е малко над 900 000 лв.

3800-те жители на Брезница очакват час по-скоро да започнат ремонтните дейности. Но процедурата за избор на изпълнител на проекта ще отнеме 2-3 месеца. „Това за нас е много важен проект, защото касае здравето и живота на хората. Ще се ремонтира сградата, в която и сега вторият етаж се ползва за здравен център. Предстои оборудването на партера, постройката ще бъде достъпна за хората в неравностойно положение, ще се направи удобна чакалня за пациентите”, коментира кметът на селището Иса Сакали. Той и съселяните му се надяват още през януари или най-късно през февруари да започне ремонтът, който ще отнеме не повече от 3 месеца, пише „Кмета бг”. След приключването на проекта 7000 жители в трите села ще имат достъп до качествено здравеопазване”, сподели кметът на село Брезница Иса Сакали.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular