Wednesday, May 8, 2024
HomeСпортБалкан победи дубъла на Славия и зае 2-ро място в групата

Балкан победи дубъла на Славия и зае 2-ро място в групата

Ташко СУЛЬОТОВ

На терена с изкуствено покритие на стадион „Христо Ботев“ в  Ботевград се срещнаха силните отбори на Балкан 1929 и Славия ІІ (София). Както е известно, в отбора на столичния тим играят млади таланти от школата им. Това бе добре използвано от опитните футболисти  от Балкан. Две грешки в редиците на младите слависти им костваха загубата, а домакините вкараха по едно попадение през двете полувремена, дело на Павел Петков в 14-та и Здравко Атанасов в 68-ма минути.

Балкан поведе в 14-ата минута на двубоя. При неразбирателство  пред наказателното поле между вратаря на Славия ІІ Илиян Илиев и защитник, топката попадна у  Павел Петков, той се възползва от ситуацията и на празна врата я изпрати в мрежата за 1:0. Това попадение се оказа единствено за първата част на срещата.

В 68-ата минута резултатът стана 2:0. Тогава бранител на Славия ІІ изпълни неправилно тъч в полето на своите и главният съдия Станислав Апостолов отсъди тъча в полза на Балкан. Домакините изпълниха бързо, а Александър Асенов пусна отлично в коридор към Здравко Атанасов, който сложи точка на спора с втори гол.

С тази победа отборът на Балкан остава на 2-о място в класирането с 28 точки. Славия ІІ има 22 и е точно над чертата на отборите – на 5-то място, които ще продължат в по-силната група през втората част от сезона.

Славия се наложи над този съперник в първия мач между двата тима с резултат 4:2.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular