Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионПетричЗакономерно равенство на терена в Склаве между Вихрен и Беласица

Закономерно равенство на терена в Склаве между Вихрен и Беласица

Ташко СУЛЬОТОВ

На терена в село Склаве в контролен мач се срещнаха мъжките отбори на Вихрен (Сандански) и Беласица (Петрич).

Срещата започна с натиск на футболистите на петричкия тим, които провеждаха атаките си най-вече по фланговете отдясно чрез Димитър Иванов и отляво – Аспарух Смилков. В 24-та минута след изпълнение на корнер от страна на футболистите на Вихрен Мартин Русков с глава изби извисилата се топка в наказателното поле на Беласица, тя попадна у Мариян Вангелов, той я насочи към Аспарух Смилков, последва шут, вратарят Константин Котев изби и в добавката Вангелов не сгреши за 0:1. Това сякаш успокои петричките футболисти и инициативата премина в колегите им от Вихрен. В 44-та минута левият защитник на Беласица Аспарух Шамкалов повали Антон Карачанаков вътре в наказателното поле и главният съдия Ивайло Стоянов отсъди дузпа, която Методи Костов превърна в гол за 1:1.

Втората част на срещата започна по-добре за отбора на петричкия тим. Влезлите в игра Андон Гущеров, Васил Божинов, съвместно с Аспарух Смилков, създаваха доста главоболия в защитата на Вихрен. В 57-ма минута влезлият в игра Куфре Ета насочи топката към новопривлечения Петър Кепов по десния фланг, последва прострелно центриране и завърналият си отново в Беласица Андон Гущеров отклони кълбото за 1:2. В 67-ма минута централния защитник на Беласица Валентин Костов реши да върне топката на вратаря Захари Димитров, но тя бе пресечена от Антон Карачанаков  и резултатът бе изравнен – 2:2. До края на мача до отбелязване на нов гол не се стигна и срещата завърши 2:2.

Този мач бе ръководен на ниво от международния съдия Ивайло Стоянов, асистиран от Мирослав Максимов и Венелин Иванов.

Чест прави на домакините, че бяха подготвили терена на нужното равнище. Около 200 зрители изгледаха срещата, от тях около 70 от Петрич, а останалите от село Склаве и региона.

Мнения за мача дадоха:

Наджи Шенсой  – старши треньор на Вихрен: Изказвам благодарност към колегата Светлан Кондев, както и към футболистите на двата отбора, за прекрасно изиграната контрола. Липсваше агресия, на преден план бе феърплеят. Изказвам своята благодарност и на кмета на селището за отличната организация на мача. Отлично съдийство на Ивайло Стоянов. Отборът на Беласица игра по-добре до гола, след това инициативата премина в нашия отбор. Второто полувреме отново Беласица започна по-добре. На два пъти поведоха, но ние по достоен начин изравнихме резултата“.

Светлан Кондев – старши треньор на Беласица: „В тази контрола заради контузии не играха Запро Динев, Живко Димитров, Мартин Тодорски, Симеон Бояджиев. Доволен съм от играта на всички останали футболисти. И двете полувремена започвахме по-добре, но след груби грешки на Аспарух Шамкалов при дузпата и неточното подаване на Валентин Костов се стигне до изравняване на резултата. Стана хубава контрола“.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular