Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБобов дол56-годишен бобовдолец бедства! Радослав Испиридонов алармира: Иван Иванов живее под моста на ж.п....

56-годишен бобовдолец бедства! Радослав Испиридонов алармира: Иван Иванов живее под моста на ж.п. линията в Бобов дол

  • Приютих Иван за празниците, но и аз разчитам на 200 лв. пенсия

Мъж на средна възраст от Бобов дол бедства, изоставен от близките си. Той живее под моста на жп линията в миньорския град. За това алармира читател, който дойде в редакцията на в. „Вяра” и заяви, че търси помощ за 56-годишния Иван Иванов от миньорския град. Радослав Исталиянов Испиридонов /38 г./ ни разказа и твърди: „Иван Иванов от Бобов дол няма къде да живее. Преди 4 месеца го видях под моста на БДЖ в Банковица /кв. „Миньор”, бел. авт./, там се беше приютил. Намерил някъде една възглавница и одеяло и това е единственото, което има. Няма нито дрехи, нито нищо. Дрехите, които носи, са окъсани. Преди няколко дни го прибрах и сега живее при мен, в Мало село. Беше в много критично състояние. Трепереше от студ, а в момента ръсеше и дъжд. Сега е по-добре. Помагам му с каквото мога, но и аз не разполагам с възможности. Ще изкара празниците при мен, но за след това не знам. Имам дете на 7 г., съпругата ми е безработна и чакаме дете, а взимам 200 лева пенсия по болест. Иван е оставен на произвола на съдбата, има нужда от жилище. В Бобов дол има много свободни апартаменти, ако някой може, нека да му помогне. Той има двама синове, но те не му обръщат никакво внимание. Не знам защо е така, каза ми само, че от 3-4 г. няма къде да живее. Ходих в общината, но оттам ми казаха, че нямат общински жилища. Жал ми е за Иван, трябва да му бъде намерено жилище”.

Във връзка с подадения сигнал за коментар потърсихме зам.-кмета Детелина Борисова и директора на Дирекция „Социално подпомагане” в Бобов дол Весела Кръстева.

„Преди 2-3 г. от общината помогнахме на Иван Иванов да му бъдат издадени документи за самоличност. Беше излязъл от затвора, нямаше нито пари, нито лична карта. Без документи не можеше да се регистрира в „Социално подпомагане”, за да му отпуснат помощ, както и да се яви на ТЕЛК. Нашата служителка в отдела за социално подпомагане Красимира Методиева тогава му извади документи. Сега никой не е идвал при мен, за да търси и иска помощ за този човек”, каза Борисова.

„Познавам Радослав. Той има проблеми, за което има решение на ТЕЛК. Бил е и в затвора. Радослав е подпомаган от Дирекция „Социално подпомагане”. Знам, че живее сам в апартамент в Бобов дол и всяка сутрин ходи при наши служители да зареждат телефона му. Що се отнася до твърдението му за Иван Иванов, при нас не е постъпвал официален сигнал. Обикновено когато има човек, останал без покрив, от полицията ни уведомяват. Ще извършим проверка по случая и ще Ви информираме”, обясни още Весела Кръстева.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Comments are closed.

Most Popular