Thursday, May 2, 2024
HomeРегионКюстендил78-годишна кюстендилка даде 480 лв. и злато на ало измамници да лекуват...

78-годишна кюстендилка даде 480 лв. и злато на ало измамници да лекуват щерка й

 

 

 

78-годишна жена от Кюстендил е поредната жертва на телефонна измама в региона. Тя е дала 408 лв. на ало измамници, които й поискали парите за спешно лечение на дъщеря й. Жената дала парите и златните си накити на непознат мъж, който дошъл пред дома й. Преди това възрастната жена съобщила адреса си и споделила с какви пари и ценности разполага. По-късно жертвата разбрала, че става въпрос за измама.

От полицията напомнят пари по телефона никой не иска – нито лекари, нито представители на други институции. „Умоляваме роднините на възрастните хора, които живеят сами, поговорете с тях! Не съобщавайте адреса си, с какви ценности разполагате, не съобщавайте номерата на мобилните си телефони, когато някой задава тези въпроси по телефона. Със сигурност това е измама. Преди да се доверите, потърсете роднините си, обадете се на телефон 112“, апелират от ОДМВР – Кюстендил.

Сред често срещаните измами са и тези, при които непознати се представят за полицейски шефове, които искат пари за разкриването на престъпна схема. Не една или две са жертвите, които дори през балкона пускат пари на „полицаи“.

RELATED ARTICLES

Most Popular