78-годишна кюстендилка даде 480 лв. и злато на ало измамници да лекуват щерка й

 

 

 

78-годишна жена от Кюстендил е поредната жертва на телефонна измама в региона. Тя е дала 408 лв. на ало измамници, които й поискали парите за спешно лечение на дъщеря й. Жената дала парите и златните си накити на непознат мъж, който дошъл пред дома й. Преди това възрастната жена съобщила адреса си и споделила с какви пари и ценности разполага. По-късно жертвата разбрала, че става въпрос за измама.

От полицията напомнят пари по телефона никой не иска – нито лекари, нито представители на други институции. „Умоляваме роднините на възрастните хора, които живеят сами, поговорете с тях! Не съобщавайте адреса си, с какви ценности разполагате, не съобщавайте номерата на мобилните си телефони, когато някой задава тези въпроси по телефона. Със сигурност това е измама. Преди да се доверите, потърсете роднините си, обадете се на телефон 112“, апелират от ОДМВР – Кюстендил.

Сред често срещаните измами са и тези, при които непознати се представят за полицейски шефове, които искат пари за разкриването на престъпна схема. Не една или две са жертвите, които дори през балкона пускат пари на „полицаи“.