Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионПетричЖители на петричкото село Кавракирово: Бизнесменът Кирил Дуев обсеби черквата „Св. Илия”, превърна...

Жители на петричкото село Кавракирово: Бизнесменът Кирил Дуев обсеби черквата „Св. Илия”, превърна я в касичка, събира парите от даренията и свещите 

 

  • Засади 60 дка лозе около храма, изгони свещеника, писаха миряните, които са стартирали подписка до Светия синод

„Бизнесменът Кирил Дуев обсеби черквата „Св. Илия” и завъртя собствен бизнес в храма. Той изгони местния отец, възрастните хора, които я обслужваха, смени бравите и в момента събира даренията и продава свещите на миряните.”

Черквата „Св. Илия”

Това написаха до редакцията на вестник „Вяра” над 80 жители на петричкото село Кавракирово. Те са стартирали и подписка до архиерейския наместник на Петрич и до Светия синод, за да търсят съдействие.

„Около храма Дуев насади 60 дка лозе, прави вино и ракия, има голям магазин, където пласира алкохола. Истината е, че инициативата за построяването на черквата беше именно на Кирил Дуев. Лошото обаче е, че той я превърна в златна кокошка за себе си. Преди години в храма служеше отец, но той беше изгонен и в църквата вече няма нито проповед, нито песнопения. Отецът правеше месечен отчет и представяше даренията, които влизат в черквата, и ред други неща. Сега продажбата на свещи е изцяло в ръцете на Дуев. Свещите, които той продава, не подлежат на отчет и не са взети от главния храм от селото, а са доставени незнайно откъде.

Настояваме владиката да вземе отношение, да отстрани търговеца от храма и да върне „Св. Илия” на хората”, написаха в писмо жителите на селото, като помолиха да запазим анонимността им.

RELATED ARTICLES

5 COMMENTS

  1. Ако в-к Вяра е сериозна медия с професионален екип, би трябвало да имат елементарна етика. Да си проверят фактите и доказателства по обществени въпроси (особено от мними анонимни жители!) преди безотговорно да тиражират клевети и безумни обвинения. Не е морално по този начин да се влияе на общественото мнение.
    И ако не си проверят до 1-2 дни източника на информацията, е много вероятно в-к Вяра да се подведе под юридическа отговорност. Все пак – добре, че сте публикували оригиналното писмо от “анонимните жители” (ваша грешка е). Ръкописния почерк е добре познат и от съществено значение като доказателство.

  2. Ако и това не е просташка злоба , здраве му кажи????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Толкова добре организирано провеждане на празника свети Илия и пак недоволни!!!!!!!!!

  3. то 60 декаре пише то там като сам минавал няма и 6 около 2 декаре е както гледам и тия години няма грозде а спициално за Киро организира всичко ако не е тои там да отива да подържа нз дали ще е так както е ся тоя кадето я е писал тая статия нещо не е в час ,

  4. Браво на поп МЪНЬО(настоящият поп на Кавракирово,наречен с този псевдиним от хората,които са си имали работа с неговата алчност) и неговата 80 родственика,които пишат до вестника и които умират от завист и алчност да заграбят това,което хора като Кирил Дуев и жители на селото са направили с много труд и усилия!Такива хора обезверяват и огорчават хората,който наистина отиват с вяра в църквата, стопират развитието на селото и осакатяват душевността ни!ЗАСРАМЕТЕ СЕ,ИМАЙТЕ ПОНЕ СТРАХ ОТ БОГА,след като не вие е страх от друго!

  5. Първо на първо Църквата не е собственост на “Попа” Църквата е на селото и ако попитате населението на Кавракирово 98% ще кажат Кирил Дуев да се грижи за нея ,защо до преди една година не е имало проблем защо старият Поп не лакумееше за църквата защо никой тогава не написа писмо до Владиката ? 2008 година когато е изгонен от църквата защо не се оплака на владиката ? На какво ни учи вярата да прощаваме- е като е така защо Попа не може да прости ? На какво друго ни учи да се държим добре с хората- е като е така защо търси разправия?Ако ти самият не служиш както трябва как ще не научиш нас ?
    И искам да кажа на :МОЛИ СЕ ПОПЕ,БОГ ДА ПРОСТИ ГРЕХОВЕТЕ ТИ!!! Не намесвай роднините му това че има Кръвна връзка с тях не означава че има друга връзка с тях!!! А за Вестник Вяра благодаря ви за не пълната информация-ако търсите атракция мога да ви дам идея идете в Кавракирово и попитайте за Кмета за Дуев За Моряка и за някой други хора който имат магазини или се занимават с Бизнес. Ще съберете много истории щото в Кавракирово има много завист.И от къде се поражда това Щото някой на някой не дал нещо и вече е лош но докато е седял до него си е траел и само е лапал.
    Благодаря за отделеното внимание

Comments are closed.

Most Popular