Ангел Златков от Сандански улови в 20 картини одухотворени същества от Рупите, обяви: Човек трябва да се стреми към духовна чистота, за да се отворят духовните му сетива за невидимия свят

Ангел Златков (вляво)

33-годишният сервитьор от хотелския комплекс „Свети Никола” в Сандански улови в картини неповторими мигове на пейзажи в Рупите.

Скалите по платната му дишат и оживяват в образи на митични същества. Всеки предмет е послание и говори по индивидуален начин на ценителите на изобразителното изкуство. „Рупите несъмнено са едно космическо място, което ме изпълва с желание за любов, живот, дава ми творческа енергия и преди години съм идвал тук, но като че ли не съм могъл да правя разликата между това да си на парка на Сандански и Рупите.

Човек трябва да се стреми към духовна чистота, за да може да се отворят духовните му сетива за един невидим свят, точно този невидим свят можеш да го видиш с духовните си очи и този свят е за душевно чистите хора. Блажени чисти по сърце, защото те ще видят Бога, а Бог е висше духовно същество, е казал Христос.

Винаги, когато имам време, грабвам платната и отивам към Рупите. Хората много харесват картините ми, занасят ги у дома, все едно че са занесли късче от рая или прозорец, през който виждат друг свят, света на доброто, чистото и святото”, каза Ангел Златков, той е завършил парково строителство.