Friday, May 3, 2024
HomeСкоростиBugatti Centodieci продължава развитието си в САЩ

Bugatti Centodieci продължава развитието си в САЩ

Инженерите на Bugatti провеждат последния етап в подготовката на Bugatti Centodieci, чиято изчерпателна програма за развитие отведе прототип в САЩ за тестове, проведени при екстремни топлинни условия.

Това е кортеж от осем автомобила Bugatti, включващи три версии Pure Sport и четири Chiron Super Sport, покрити с матово черно фолио, водено от прототип на Centodieci, които зрителите наскоро видяха да преминават по маршрут, водещ този конвой от Калифорния до Аризона, през Сан Диего (800 км маршрут). Пътуването имаше за цел да тества хиперспортния модел от Молсхайм в условия на екстремна горещина (до 45 градуса).
„Тестването в горещата и суха пустиня ни помага изключително много в процеса на разработване“, казва Стефан Шмид, инженер по глобалното развитие на автомобили в Bugatti. „Всички модели на Bugatti трябва да работят перфектно, независимо от температурата, включително малкият Centodieci. Въпреки че създаваме само десет автомобила, тестовата процедура е също толкова изтощителна. Всеки модел трябва да работи перфектно при всяко време и при всякакви условия на движение“.
Екип от инженери от 27 души бе ангажиран в този критичен етап от разработването на споменатите модели, оборудвани за този случай с множество сензори (близо 200), позволяващи непрекъсната оценка на надеждността на електрическите системи, телеметрията, радиочестотите или климатик на автомобила, както и правилното функциониране на шасито, W16 8-литров двигател с мощност 1600 к.с. и неговата скоростна кутия Centodieci. Модел, който има допълнителен входящ въздух в близост до охладителя на маслото, за да регулира температурата на двигателя, и е обект на още по-специално внимание по този въпрос.
След като разработването му приключи, Bugatti Centodieci най-накрая ще може да започне производство в Молсхайм, а десетте екземпляра, струващи по 8 млн. евро нето за единия, трябва да стигнат до гаража на техните собственици в началото на 2022 г./ ams.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular