Читателите ни пишат: Докога язовирите ще ни давят, шефът Петър Горновски и главният секретар Валентин Чиликов от Струмяни вън от ДАМТН

Валентин Чилоков

 

„Вън от ДАМТН на председателя Петър Горновски и главния секретар Валентин Чиликов, бивш кмет на община Струмяни, докога язовирите ще ни давят при всеки по-обилен дъжд?

Петър Горновски

Къде са потънали парите, отпуснати за ефективен надзор на Главна дирекция “Надзор на язовирните стени и съоръжения” към Държавната агенция по метрологичен и технически надзор, след като перманентно българи се давят заради пропукани язовирни стени?”, пишат на редакционните имейли читатели, потресени от поредната трагедия, сполетяла Бургаско.

От кухнята на агенцията издадоха, че за звеното “Надзор на язовирните стени и съоръжения” са похарчени стотици хиляди левове, инвестирани за закупуване на специално облекло, приспособления и автомобили. Държи ли някой отговорност на служителите за това как се използва техниката и оборудването?

Нашите източници издадоха, че председателят на ДАМТН Петър Горновски, състудент на Валери Симеонов, и главният секретар Валентин Чиликов се подписват за командировки именно до Бургас, както и Варна, Пловдив.

Дали след тази трагедия на Чиликов и Горновски им е уютно в кабинетите, питат се хората и продължават: „Каква отговорност поемат за случилото се? Непрекъснато качват във фейсбук снимки от срещи с областни управители за разговори за язовири, но това дали е достатъчно? Защо не са на терен и не вземат адекватни действия? Имат ли съвест?”

ДАМТН чрез Главна дирекция “Надзор на язовирните стени и съоръжения” е единствената институция, която контролира състоянието на язовирните стени и съоръжения.