Дубълът на “Рилецо” дочака първа победа във втората шестица на „А” група

Вторият отбор на „Рилски спортист” постигна дългоочакваната първа победа във втората шестица на „А” група. Воденият от Борислав Трифонов състав удари драматично с 88:87 гостуващия „Черноморец” и си върна на бургазлии за поражението край морето по-рано през сезона.

Успехът е първи за „скиорите” от 10 декември миналата година насам. През това време представителите на рилския град бяха влезли в серия от 9 поредни загуби.

Тимовете си поделиха по два силни периода в хода на двубоя. На два пъти – в първата и в третата четвърт, самоковци повеждаха с голяма разлика, но допускаха впоследствие съперникът им да изравни резултата.

Така се стигна до инфарктните последни минути на срещата. Тогава играта вървеше кош за кош, но успешен залп на капитана Мирослав Васов подпечата успеха на домакините.

Именно Васов бе познатият лидер на отбора. Снажният баскетболист демонстрира впечатляваща класа на паркета в „Арена Самоков”, стигайки до ефектен дабъл-дабъл от 33 точки и 12 борби. Към тях 19-годишният състезател добави 7 асистенции, 3 блокирани стрелби и 2 отнети топки, за да оформи внушителен КПД от 42 пункта. С дабъл-дабъл се отчете и Николай Гелов (10 т. и 11 борби), а 13 точки добави Пламен Стефанов.

В следващия кръг „Рилски спортист-2” гостува на лидера в класирането ЦСКА. Сблъсъкът в столичната зала „Румен Пейчев” е насрочен за неделя (4 март) от 17,00 часа.