Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаДупнишкият ансамбъл на Воин Войнов "Aктавис" танцува на инциатива срещу дрогата, митническият...

Дупнишкият ансамбъл на Воин Войнов “Aктавис” танцува на инциатива срещу дрогата, митническият шеф Стефан Бакалов: Ученици пробват марихуана още в 6-и клас

 

Ансамбъл “Aктавис” – Дупница, с хореограф Воин Войнов впечатли с фолклорни танци по време на антидрога инициативата Red Ribbon. В нея се включиха над 400 деца от София, Дупница, Тетевен и Благоевград. Инициативата Red Ribbon се организирана от Агенция „Митници” и DEA. В България навлизат синтетичните опиоиди, като фентанил, които са аналог на хероина, но са много по-силни и крият висока опасност от свръхдоза. Това обясни Стефан Бакалов, началник-отдел „Борба с наркотрафика” в Митница Аерогара София. Ученици са засичани да употребяват наркотици още в 6-и клас, най-масова е марихуаната, каза Стефан Бакалов. Като положителна тенденция той отбеляза намаления брой на нови наркотични вещества.

“Новите наркотици на пазара днес са по-опасни от всякога. Те са много мощни и имат единствената цел да ви направят наркозависим – така трафикантите могат да печелят повече от вас. Някои смятат, че експерименталното използване на “невинно хапче” или “джойнт” няма да навреди, но много грешат. Ако някой ви предлага някакъв наркотик, моля, кажете НЕ. Застанете с гордост и покажете решимостта си да бъдете здрави, щастливи и силни”, заяви пред децата Едуард Кофи, ръководител на офиса на ДЕА в България.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular