Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникЕкипът на кмета д-р Церовска инспектира строителни обекти в Перник

Екипът на кмета д-р Церовска инспектира строителни обекти в Перник

 

 

Кметът на Перник Вяра Церовска, нейният заместник Владислав Караилиев и главният инженер Богомил Алексов направиха проверка на строителни обекти, които община Перник изгражда и на които прави ремонти. Първият, който бе проверен от екипа, беше част от улица „Стримон“, част от която в момента се рехабилитира. Повече от 50 процента от обекта вече са завършени, сменен е старият водопровод и е насипана основата на пътя. Предстои полагането на бордюри и асфалтовата настилка. Крайният срок за приключване е до 30 ноември тази година.

„Този обект ще улесни живота на жителите в тази част на квартал „Твърди ливади“. Освен това ще има и специално място, където гражданите ще могат да паркират колите си. По улица „Стримон” минава и велоалеята, която се използва от много колоездачи. Въпреки финансовите затруднения, правим всичко възможно за подобряване на инфраструктурата на града“, сподели кметът Вяра Церовска.

Тя направи огледи и на новоизграждащата се детска площадка на територията на квартал „Изток“. Това е поредното съоръжение за тази година, което ще зарадва най-малките жители на града. На новия обект ще бъдат поставени детски съоръжения и ударопоглъщаща настилка. Той също ще приключи в края на месец ноември.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular