Вили и Ивайло Попови дариха паметна плоча за 70-ия юбилей на училището в петричкото село Първомай

 

Паметна плоча на свети Паисий Хилендарски откриха за 70-годишнината на училището в петричкото село Първомай. Паметната плоча е дарение, което прави семейство Вили и Ивайло Попови по повод 70-годишнината от създаването на СУ “Свети Паисий Хилендарски”.

„Мемориалът на Паисий е символ на гордостта и безсмъртието на будителя”, казаха от ръководството на учебното заведение. Паметната плоча ще бъде мястото, където жителите на селото ще полагат цветя и изразяват отношение към делото на нашите възрожденци и будители.

Плочата е изработена от Георги Танев. Беше официално открита от дарителя Ивайло Попов, пише „Петрич нюз”. Върху нея, за да ни „буди” стои изписан заветът на Паисий: „Българино, знай своя род и език…” За 70-годишнината от създаването на СУ „Свети Паисий Хилендарски” учениците са направили препис и на емблематичната „История славянобългарска”. С празнично шествие и концерт-спектакъл приключват проявите, посветени на годишнината от създаването на СУ „Св. Паисий Хилендарски” в с. Първомай.