Friday, May 3, 2024
HomeСкоростиHonda CR-V без бензинова версия в Европа

Honda CR-V без бензинова версия в Европа

  • В Англия хибридният кросоувър за моделната 2021 след обновяването дори ще поевтинее

Най-големите европейски пазари за Honda са Великобритания и Германия. По-рано, в средата на ноември, немското представителство съобщи, че електрическият автомобил Honda e автомобил на годината в Германия. И това се случва за първи път с автомобил от Япония в историята на престижното състезание. Сега е ред на британците да зарадват публиката си. Продажбите на леко обновения кросоувър CR-V за 2021 г. ще започнат през декември. Тук не става въпрос за пълноценно обновяване, както вече се случи с американската и руската версия, но има за какво да се говори. Например на най-важния пазар за Honda – Стария континент, CR-V ще остане само в хибридна форма.

В Англия хибридният Honda CR-V за моделната 2021 година след обновяването дори ще поевтинее – от 30 500 паунда стерлинги на 30 180. А за бензиновата версия с турбо 1,5 двигател, моделната година 2020 ще бъде последната и вече може да бъде закупена за 27 270 британски лири.

CR-V има същото хибридно задвижване. Бензиновият двигател 2,0 развива 145 к.с. и 175 Нм, а синхронният електродвигател с постоянен магнит – 184 к.с. и 315 Нм. Сумарната мощност на хибрида е 215 к.с. Ускоряването на автомобила до 100 км/ч с предно предаване отнема 8,8 сек, а при двойно – 9,2 сек. Максималната скорост и в двата случая е 180 км/ч.

Външните отличия са новите лога на марката в син кант, емблемата „e“: HEV вместо надписа hybrid на задната врата и новите 18-инчови джанти . В салона има още по-малко новости – платформа за безжично зареждане на смартфони се появява под централната конзола, както се прави на автомобилите за Северна Америка, които бяха променени преди година. В допълнение, британската модификация е претърпяла пренастройка на окачването – за по-линейни реакции по отношение на управлението, а електрическото сервоуправление, което в режимите на паркиране прави въртенето на волана още по-малко интензивно./ams/bg

 

RELATED ARTICLES

Most Popular