Friday, May 10, 2024
HomeРегионСамоковИзмъчените от безводие жители на Поповяне: Калифорнийските червеи на кметицата ли „изпиха”...

Измъчените от безводие жители на Поповяне: Калифорнийските червеи на кметицата ли „изпиха” водата ни? Елена Михайлова: Не са мои, а на сина ми, даже изсъхнаха

Поливате, затова няма вода, твърди управничката на самоковското село, инж. Нитов от ВиК категоричен: Аварии няма

Наистина ли кметицата на Поповяне Елена Михайлова отглежда калифорнийски червеи и водата отива за тях?, питат в сигнал до в. „Вяра” жители на самоковското село. Безводие мъчи хората от доста време, те непрекъснато подават сигнали до ВиК и община Самоков, дори местното кметство потвърди, че такъв проблем съществува. Тъй като проблемът с липсата на вода не се решава вече месеци, по думите на местните сред тях плъзнаха слухове, че питейната течност отивала за отглеждането на калифорнийски червеи и те питат това наистина ли е така. „Водата тук е по-скъпа от златото“ – коменират хората в Поповяне. По думите на кметицата Михайлова водата се губи, защото хората от селото поливат градините си. Управничката даже препоръчва поповянци да се контролират взаимно и да си държат сметка колко вода харчат: „Нека се попитат – съседе, защо ти поливаш, а аз нямам да си измия очите”, казва кметицата на село Поповяне. На въпроса дали водата отива за калифорнийските червеи, които отглежда, тя отговори така: „Не, водата не отива за тях, синът ми ги гледа, но те не се поливат, идете и вижте, те почти са изсъхнали“ – заяви кметицата Михайова.

Хората от селото продължават да търсят обяснение за безводието и предполагат, че е възможно да има и авария.

Шефът на ВиК – Софийска област, инж. Нитов обаче твърди, че авария в село Поповяне по водопреносната мрежа няма. „Водата, която подаваме за едно денонощие, е 105 кубика, водата не отива само за кметицата или пък за ромската махала“ – отговори инж. Нитов. От ВиК обещаха да проверят къде се губи водата и дали някой я ползва не само за битови нужди.

„Защо в самоковското село 90% от хората нямат вода?”, питат се местните хора, които вече са вдигнали ръце. Според ВиК аварии няма, но водата мистериозно изчезва. Жителите недоволстват, защото от месеци са без вода или има такава само за определени хора. Почти всички домакинства в самоковското село Поповяне са без капка вода вече няколко седмици. Проблемът е всяко лято и съществува от години.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. И НАЙ-ПРОСТИЯТ ГЛУПАК ЗНАЕ ЧЕ КАТО ЗАВАЛИ ЧЕРВЕИ И ОХЛЮВИ БОЛ….МНОГО Е УМНА ТААА…

Comments are closed.

Most Popular