Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаКметът Чимев дава 820 000 лв. на столична фирма за извозването на 15...

Кметът Чимев дава 820 000 лв. на столична фирма за извозването на 15 хил. т отпадъци, ще измият 73 дка площи

 

Служители на фирма „Еко Ресурс – Р” ЕООД с управител Камелия Динева пускат високопроходима техника, машина за метене и 5 специализирани коли за машинно миене в града

Кметът Методи Чимев дава 820 000 лв. без ДДС на софиянци, за да чистят община Дупница. Срещу тази сума „Еко Ресурс – Р” ЕООД с управител Камелия Динева трябва да се погрижи за извозването на 14 700 т отпадъци от територията на общината и за машинното метене и миене на 73 дка площи за обществено ползване.

Фирмата е единственият кандидат, подал документи за обществената поръчка, и печели с оферта, покриваща прогнозната стойност.

По договор „Еко Ресурс – Р” ЕООД се ангажира с дейности по събиране и транспортиране на отпадъци от територията на община Дупница до съоръжение за третирането им. Служителите на фирмата трябва да събират всички отпадъци от съдовете тип „Бобър” с обем 1,1 куб. м и от съдове с обем 0,11 куб. м със специален автомобил. Те ще извършват също ръчно събиране на отпадъци от улични кошчета, включително и на едрогабаритните отпадъци.

От община Дупница искат също фирмата да извършва измиване и дезинфекция на съдове за отпадъци с обем 1100 л със специален автомобил, машинно метене на улици и площади с автометачка и машинно миене на улици и площади на маркуч с автоцистерна.

Договорът включва почистване на град Дупница и селата Бистрица, Баланово, Блатино, Грамаде, Джерман, Дяково, Делян,  Крайници, Крайни дол, Кременик, Пиперево, Палатово и Самораново.

За изпълнение на задълженията си по почистването служителите на „Еко Ресурс – Р” ЕООД ще бръмчат из община Дупница с 3 специализирани автомобила с вместимост от 16 до 18 куб. м за обслужване на съдове за отпадъци с обем 1100 л и 110 л, както и с един автомобил със същата вместимост, но със система за задвиждане на колелата 4х4, за събиране на труднодостъпни райони в населените места.

Освен това за чистотата на Дупница ще се грижи специализиран малогабаритен автомобил за извозване на обслужване на съдове за отпадъци с обем 110 л, разположени на тесни улици, и едрогабаритни отпадъци, специализиран автомобил за измиване и дезинфекция на съдове за отпадъци с обем 1100 л.
Машина за машинно метене и 5 специализирани автомобила за изпълнението на дейностите по машинно миене с автоцистерна с маркуч трябва да са в готовност да влязат в употреба, за да осигурят комфорта на жителите на общината.
Фирмата ще извозва отпадъците от 2747 бр. метални контейнери за отпадъци с обем 0,11 куб.м тип „Мева“, собственост на община Дупница, и 621 собственост на досегашния изпълнител. Както и на 1500 бр. метални контейнери тип “Бобър“ с обем 1,1 куб. м“ плюс 700 бр. метални контейнери тип „Мева“ с обем 0,11 куб.м.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular