Самодейците от Мало село пяха и танцуваха над 2 часа пред цяла България, бившите работнички в мините Венета Тодорова и Иванка Борисова блеснаха с шопски хумор

Преди предаването

 

Самодейците от бобовдолското Мало село показаха фолклора на Разметаница пред цяла България. Женската фолклорна група и танцовият състав „Рипни, тропни” 2 часа и половина пяха и танцуваха в тв предаването „От българско по-българско”.

От ляво надясно: Галя Асенова, Росица Борисова и Снежана Вельова

Бившите работнички в мините в Бобов дол Венета Тодорова и Иванка Борисова се представиха и с хумор от Шопско. Гостенките подредиха в студиото и кулинарна изложба с погачи, баници и зелници, омесени от сръчните малоселки. „Водещата Галя Асенова много ни хареса преди няколко месеца на фестивала в Костандово, където беше в журито, и ни покани да участваме в предаването.

Самодейците от Мало село в студиото на „От българско по-българско”

Радвам се, че за пореден път се представихме отлично и отзивите са много хубави. Ние сме от малкото групи, в които председателят и секретарят на читалището пеят и танцуват”, подчерта читалищната председателка Росица Борисова. В предаването участваха 14 жени от певческата група и 16 самодейци от танцовата група. Читалище „Пробуда-1916” е на 101 г., като от 43 г. към него функционира Женската фолклорна група. Неин ръководител е Снежана Вельова, която е и секретар на читалището. Ръководител на танцовия състав „Рипни, тропни” е Бойко Седефчов.

Двете формации се включиха в благотворителен концерт за събиране на средства за лечение на болен в Дупница, в който участват Гуна Иванова и Иван Дяков.