Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионПерникКметът д-р Церовска и зам.-министър Николова разбиха шампанско за старт на дейностите...

Кметът д-р Церовска и зам.-министър Николова разбиха шампанско за старт на дейностите за подобряване на градската среда в Перник за

  • 3 921 125 лв., правят приключенски парк и нов мост Кв. «Тева» ще бъде напълно благоустроен

 

Кметът на община Перник Вяра Церовска и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова дадоха старт на мащабния проект „Подобряване на градската среда в град Перник“. Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е 100 процента и е в размер на 3 921 125 лв. Собственият принос на община Перник ще е 16 849 лв. Проектът трябва да приключи до 24 октомври 2018 г. Със символичната първа копка, менче с вода за здраве и шампанско кметът Вяра Церовска и зам.-министър Николова поставиха началото на дейностите по проекта.

Първата копка в пернишкия парк „Войниковец” и квартал „Тева” направиха кметът Церовска и зам.-министър Николова

„Радвам се, че имаме възможността всички заедно да направим първа копка и да отговорим на целите, които сме заложили в тази програма. Перник има нужда от инвестиции, от развитие и обновяване. Сигурна съм, че перничани, че ще оценят усилията и ще се радват на това, което ще постигнем при изграждането на този проект“, сподели кметът Вяра Церовска.

Министър Николова също сподели, че за нея е удоволствие да присъства на стартирането на една нова инвестиция, още повече в градска среда и зелени площи, защото това създава по-висок стандарт на живот на хората.

„Надявам се, че с изпълнението на този мащабен проект жителите на град Перник ще имат нови възможности да водят децата си и приятелите на ново място, където да се чувстват по-добре, да отпочиват, да имат по-добри условия за живот. За този програмен период очакваме освен този проект да се случат още инвестиции. Сред тях са внедряване на енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради, подкрепа и реконструкция на детски градини и да направим градския транспорт по-екологичен. Надявам, че с ресурса, който е 24 млн. лв. за община Перник, ще успеем да осъществим тези проекти и да покажем, че градът има своето място като притегателен център“, каза още министър Николова. Разработката „Подобряване на градската среда в град Перник” с ръководител инж. Иван Искренов включва три основни обекта – благоустрояване на квартал „Тева”, изграждане на Парк на предизвикателствата в местността Войниконвец и реконструкция на мост на река Струма при едноименната пернишка улица.

След финала на проекта качеството на живот в града ще се повиши и благодарение на новите рекреационни зони за отдих, каза градоначалникът.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular