Кметът д-р Церовска подписа сътрудничество между Перник и италианския град Сардара за изследване на свещени кладенци

Снимки от подписването на двустранното споразумение

 

Кметът на община Перник д-р Вяра Церовска подписа двустранно споразумение за сътрудничество с италианския град Сардара.

Партньорството между Перник и Сардара е от съществено значение за развитието на двата града. То ще включва обмен на информация за реализирането на културно-исторически прояви от особено значение като карнавалите и антропоморфните маски и такива, свързани с археологията и изследванията за свещените кладенци в частност. Предвижда се и техническо съдействие за подобряването на оперативността в различните икономически сектори посредством обмен на делегации и опит в управлението на европейските фондове.

Документът беше парафиран от кмета Вяра Церовска и зам.-кмета на община Сардара Ерколе Мелис, както и от зам.-председателя на Сдружение „Сардинска и обществена културна асоциация – Сардика“ Алессандро Калия. На срещата присъстваха зам.-кметът по култура и образование Севделина Ковачева и секретарят Радослава Манова.

Двете общини ще си сътрудничат и в сектора на обществените услуги на местното управление. Ще обменят информация и технологични методи в секторите на земеделието, околната среда, туризма и здравеопазването.