Monday, July 22, 2024
HomeРегионГоце ДелчевКметът Иса Сакали: В Брезница 860 домакинства са заредени с дърва за...

Кметът Иса Сакали: В Брезница 860 домакинства са заредени с дърва за огрев, ЮЗДП проведе много организирана кампания

 

Над 15 000 пространствени куб. метра дърва е предоставило на местното население в общините Гоце Делчев и Хаджидимово до момента „ДГС Гоце Делчев”

 

Благодарствено писмо от кмета на село Брезница Иса Сакали за добрата организация при осигуряване на местното население с дърва за огрев е получено в ЮЗДП. В него кметът на най-голямото село в община Гоце Делчев с 860 домакинства и 20 предприятия от леката индустрия благодари за съвместната работа на директора на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов и на „ДГС Гоце Делчев” инж. Манол Козелов. В поредица от няколко години това е най-добре организираната и проведена кампания, се посочва в писмото.

Над 15 000 пространствени куб. метра дърва е предоставило на местното население в общините Гоце Делчев и Хаджидимово до момента „ДГС Гоце Делчев”. В ход е осигуряването на дърва за служители в системата на горите.

Общо 26 007 домакинства в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, Софийска и Пазарджишка са закупили дърва за огрев от държавните горски и ловни стопанства в обхвата на Югозападното държавно предприятие, сочи справка към 24 ноември. Над 197 300 пространствени кубически метра дърва са предоставени чрез директни продажби на физически лица. За сравнение към края на ноември 2016 г.  реализираните количества са в размер на 188 838 пр. куб. метра, които са закупени от 24 221 домакинства.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular