Thursday, May 2, 2024
HomeРецептиКристиан Вигенин пълни пилета с ориз

Кристиан Вигенин пълни пилета с ориз

 

Все повече политици изведнъж започнаха да демонстрират кулинарните си способности, особено след като готвенето стана изключително модерно. Така и евродепутатът Кристиан Вигенин се похвали какъв мастър шеф е. По-точно издаде го съпругата му Милена Ангелова, която публикува в социалните мрежи от пълнените с ориз пилета на Вигенин. Тя дори му вдигна палец:

„Отлична чиния”. Деница Златева попита: „Само не казвай, че ги е уловил”, а съпрагута отвърна: „Примами ги с обещания”. Станислав Младенов предположи: „То така и изборите ги караме”.

Семейството има къща в разложкото село Долно Драглище. В декларацията си пред Сметната палата Вигенин е посочил, че я е придобил за 900 лв. през 2004 г. Имотът е 460 кв.м. Двамата имат още една къща и 3 апартамента, един от които в Брюксел, купен за 663 000 лв.

Ето и рецепта за пълнени пъдпъдъци:

Продукти:

 

  • 1 пъдпъдък

  • 1 непълна к.ч. ориз

  • 1 с.л. масло

  • 10 г (1/4 малка глава) лук

  • ситно счукан черен пипер

  • сол

Приготвяне:

Оскубаният, измит и изкормен пъдпъдък се слага за малко в гореща вода. Изважда се от нея и веднага се потапя в студена вода. Така подготвеният пъдпъдък ври до омекване на месото. После се пече на фурна. Изважда се от мазнината, която не трябва да бъде прегоряла и тъмна (затова пъдпъдъкът се пече на умерена фурна) и в нея се слага нарязаният на дребно лук. Когато той се позадуши и стане стъклен, пуска се току-що измитият ориз. Сместа се бърка няколко минути, докато оризът изсъхне (така оризовите зърна няма да се слепят). Залива се с 3 части от бульона, в който е варен пъдпъдъкът. В тавичка се слагат и пъдпъдъците, като се внимава да не прегорят, понеже са вече запечени (птиците може да се покрият с хартия). Като се погълне течността, ястието се опитва на сол. Поднася се топло.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular